A vrut să escaladeze Vârful Mont Blanc cu COPIII şi s-a ales cu PLÂNGERE PENALĂ VIDEO

Primarul unei comune din Alpii francezi, din apropiere de Mont-Blanc, a depus o plângere luni împotriva unui american pentru că acesta şi-a pus în pericol cei doi copii de 9 şi 11 ani încercând să escaladeze cu ei cel mai înalt vârf din Europa, într-o tentativă de 'a bate recordul lumii', relatează AFP, citată de Agerpres.

29 iul. 2014, 06:49
A vrut să escaladeze Vârful Mont Blanc cu COPIII şi s-a ales cu PLÂNGERE PENALĂ VIDEO

Jean-Marc Peillex, primarul comunei Saint-Gervais, a depus o plângere la jandarmerie pentru ‘a fluiera sfârşitul recreaţiei’. ‘Din cauza acestui gest inadmisibil, această persoană merită să fie urmărită’, a adăugat el.

Peripeţiile lui Patrick Sweeney şi ale celor doi copii ai săi, Shannon, de 11 ani, şi P.J., de 9 ani, au constituit subiectul unei înregistrări video şoc, difuzată în data de 13 iulie de canalul american ABC News. În cursul acestei ascensiuni, în culoarul Gouter (spre 3.700 m), cei doi copii au fost surprinşi de un început de avalanşă şi transportaţi câţiva metri de aceasta, fiind salvaţi rapid de tatăl lor, care a pus capăt ascensiunii, potrivit Agerpres.

Potrivit înregistrării, tatăl voia să ‘bată recordul mondial al celor mai tineri alpinişti care ajung în vârf’. În înregistrarea video se poate vedea cum copiii, ataşaţi de tatăl lor, sunt luaţi de începutul de avalanşă şi încep să alunece pe pantă.

Citeşte şi Tragedie pe Everest: Cel puţin 13 persoane au murit, după ce au fost surprinse de avalanşă

‘Am auzit mai întâi ţipătul ascuţit al lui P.J., iar apoi pe cel al lui Shannon, şi singurul lucru la care m-am gândit a fost să-mi înfig pioletul pentru a stabili o ancoră bună’, povesteşte tatăl, prezentat drept un ‘alpinist experimentat’.

‘Eram imobilizat pentru că Shannon şi cu mine eram unul peste altul, era dificil să ne ridicăm în picioare’, spune la rândul său P.J., care, ca şi tatăl său, se declară ‘nerăbdător’ să se întoarcă pe munte.

‘Când cazi în acest culoar, eşti mort. Sunt foarte puţini supravieţuitori. Şi el îşi exprimă voinţa să revină? Ce vrea să spună prin asta? Nu i-am ucis anul acesta, dar voi încerca din nou în anul viitor’, l-a ironizat Peillex pe Sweeney, exprimându-şi dorinţa ca autorităţile să manifeste o severitate mai mare împotriva acestui tip ‘aiurit’.