A vrut să treacă în spaţiul Schengen cu orice sacrificiu. O mamă şi-a ascuns copiii într-o toaletă de tren

O femeie şi cei trei copii ai ei au fost descoperiţi în toaleta unui tren internaţional. Aceştia se ascundeau cu intenţia de a trece ilegal frontiera în Ungaria.

10 iul. 2014, 09:17
A vrut să treacă în spaţiul Schengen cu orice sacrificiu. O mamă şi-a ascuns copiii într-o toaletă de tren

Poliţiştii de frontieră din Bihor au descoperit în trenul internaţional Bucureşti-Budapesta o femeie ascunsă cu copiii ei în toaletă. Femeia de origine afgană intenţiona ca împreună cu copiii ei să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Potrivit unui comunicat remis de Poliţia de Frontieră, miercuri dimineaţa, politiştii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea lui Mihai – P.T.F. Feroviar au efectuat controlul specific asupra trenului international care circula pe relatia Brasov-Budapesta, ocazie cu care au depistat, ascunse in toaleta trenului, patru persoane, o femeie si trei copii.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca femeia este din Afghanistan si este mama celor trei copii, care au varste cuprinse intre 5 si 7 ani. Cei in cauza sunt solicitanti ai statului de azilant in Romania, tanara declarand politistilor de frontiera ca intentiona sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in spatiul Schengen.

Politistii de frontiera bihoreni au intocmit in cauza actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

În ultimele zile, politistii de frontiera bihoreni au mai depistat alte doua grupuri de migranti, formate din 11 persoane din Afghanistan, care intentionau sa treaca ilegal frontiera.

Citeşte şi: Un basarabean a trecut Prutul înot pentru a ajunge în România