Abandonat într-o CĂLDURĂ UCIGĂTOARE. Şi-au închis bebeluşul în maşină pentru a merge să viziteze Salina Turda

Caz incredibil: doi părinţi şi-au lăsat bebeluşul de numai câteva luni închis în maşină, pe o căldură ucigătoare, ca să viziteze salina Turda. Două femei care au trecut prin zonă au fost salvarea copilului. Ele au forţat o portieră a maşinii şi au scos copilul la aer, salvându-i astfel viaţa. Micuţul a stat închis nu mai puţin de 5 ore

23 aug. 2014, 05:36

Mai mulţi vizitatori ai Salinei de la Turda s-au coalizat şi au intervenit după ce au observat în parcarea complexului turistic, într-o maşină, un bebeluş care plângea şi era aproape epuizat de căldura sufocantă din maşina închisă.

Întâmplarea a fost povestită pe Facebook de femeia care a reuşit să scoată la timp copilul din maşină.

„Ajungem la intrarea veche, în jur de ora 16.08. Afară, 30 de grade şi soare puternic. Ne atrage atenţia o doamnă, care întreabă în sânga şi în dreapta, dacă ştie cineva cine etse cu maşina din parcare, unde plânge un copil de vreo două ore. Mă îndrept spre maşina indicată, parcată la soare, fără niciun parasolar sau ceva în geam, unde găsesc un bebeluş nu mai mare de 4-5 luni, care plângea de mama focului, roşu tot, transpirat leoarcă şi cu picături de apă curgând pe el, temurând, cu simtome de hipertermie”, scrie Dana Ionescu.

Oamenii au reuşit să deschidă una dintre portiere şi să scoată copilul, care era la un pas de moarte, din vina unor părinţi inconştienţi, care l-au lăsat să doarmă şi au plecat să viziteze salina.

„Între timp am reuşit să deschid portiera şi să scot copilul din maşină. Ne-am aşezat la umbră pe o băncuţă, lângă maşină şi am început să îl rehidratez cu biberonul. A durat 35 de minute, până părinţii au ajuns la maşină”, a mai scris Dana Ionescu, care este foarte supărată pe reacţia părinţilor inconştienţi care nu au pus nicio întrebare când şi-au văzut copilul în braţele unor străini.

Potrivit evz.ro, părinţii inconştienţi sunt din Suceava iar femeia care l-a salvat pe copilaş este din Bucureşti. Întâmplarea a fost descrisă de bucureşteancă pe contul personal de facebook iar pentru a fi credibilă a ataşat şi fotografiile făcute la momentul respectiv.