ABATOR ILEGAL în aer liber: Carne vândută direct de pe gard în Giurgiu VIDEO

Ca un abator ilegal în aer liber, aşa arată pe timpul nopţii comuna Călugăreni, situată la mijlocul distanţei dintre Bucureşti şi Giurgiu. Samsarii de porci îşi jupoaie marfa la drumul mare, apoi atârnă bucăţile de carne în galantare improvizate sau chiar pe garduri. Carnea este periculoasă pentru consumatori, pentru că nu este verificată sanitar.

14 dec. 2014, 11:09
ABATOR ILEGAL în aer liber: Carne vândută direct de pe gard în Giurgiu VIDEO

Comercianţii din Călugăreni îşi ocupă trotuarele încă din timpul nopţii. Întreaga comună miroase a porc pârlit, în vreme ce măcelarii de ocazie îşi varsă nervii pe curioşii care îi filmează, potrivit România TV.

Deşi se vinde „la negru”, preţul cărnii cumpărate direct de pe gard nu este cu mult mai mic decât cel din magazine, oferta samsarilor învârtindu-se în jurul valorii de 15 lei pentru un kilogram.

Invazia de carcase porci atârnate pe tarabe poate fi observată şi în Dobreni, un sat aflat la doar câţiva kilometri distanţă de Călugăreni. Mulţi dintre comercianţi nici nu se mai chinuie să-şi ducă marfa în târgul din sat, expunând-o chiar în faţa casei.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar- Veterinare nu au putut fi contactaţi pentru a oferi explicaţii.

Citeşte şi: ALERTĂ SANITARĂ înainte de Sărbători: Peste 40 de kg de carne EXPIRATĂ, confiscate de poliţişti