Aberaţiile legii. Prima maşină fabricată vreodată în Bolivia nu poate circula în această ţară pentru că nu e adusă din import

Primul automobil fabricat vreodată în Bolivia, un vehicul electric reîncărcabil, lansat la mijlocul lunii septembrie, şi care a avut un real succes la vânzare, s-a lovit de un obstacol neaşteptat.

26 sept. 2019, 19:06
Aberaţiile legii. Prima maşină fabricată vreodată în Bolivia nu poate circula în această ţară pentru că nu e adusă din import

Autoritățile au realiza că nu pot autoriza circulația pe străzi a maşinii, deoarece nu este vorba despre un vehicul importat, aşa cum prevede legislaţia boliviană.

Legiuitorii nu au crezut în posibilitatea ca o mașină să poată fi fabricată vreodată în Bolivia, prin urmare, în actul normativ este trecut ca un vehicul trebuie să fie neapărat importat pentru a putea fi autorizat să circule pe străzile din Bolivia„, a comentat, pentru ziarul Pagina Siete, Sergio Rodríguez, unul dintre primii cumpărători ai micului autoturism cu trei locuri, fabricat în orașul Cochabamba. Maşina a fost lansată în două versiuni, cu prețuri de 4.700 și 5.200 de dolari, incluzând taxele.

Conform legilor boliviene, pentru înregistrarea unui vehicul la administrația fiscală, pentru a putea fi asigurat și a obține plăcuțele de înmatriculare, proprietarul trebuie să prezinte polița de import, cu certificările de plată a taxelor vamale corespunzătoare.

Quantum a raportat că primul său lot de 50 de mașini electrice a fost vândut complet și că pregăteşte o a doua lansare de 120 de unități înainte de a-și regulariza producția la 200 de mașini pe lună. Modelul E2 are o autonomie de 50 km şi atinge o viteză maximă de 45 km/oră, iar modelul E3 are o autonomie de 40 km şi atinge 55 km/oră.