Aberaţiile unui preot despre tragedia din Colectiv: Un asemenea concert se termină în beţii, desfrâu, droguri

Un preot sălăjean din generația tânără șochează prin comentariile pline de prejudecăți și pe alocuri habotnice pe care le face cu referire la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. 

04 nov. 2015, 12:04
Aberaţiile unui preot despre tragedia din Colectiv: Un asemenea concert se termină în beţii, desfrâu, droguri

Preotul, pe nume Iulian Sabou, comentează pe marginea acuzațiilor aduse Bisericii Ortodoxe în contextual tragediei, scrie voceatransilvaniei.ro. Preotul sugerează că victimele incendiului din Colectiv și-au meritat soarta. „Pe mine mă distrează unii că pentru orice necaz Biserica e de vina. Am văzut și acuma cu catastrofa de la clubul din București. Vorba cuiva…când îl chemi pe diavolul…vine. Și nechemat”, spune, cinic, Iulian Sabou, după ce înainte de acest comentariu distribuise pe rețeaua de socializare un articol ce sugera faptul că cei ce sărbătoresc Halloween-ul l-ar serba, de fapt, pe diavol, deci sunt sataniști.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Care este situaţia răniţilor aflaţi în spitale: doi copii în stare critică

Preotul merge și mai departe cu prejudecățile, apreciind că astfel de tineri sigur nu respectă îndemnurile bisericii.

„E dureros să vezi că mor tineri, unii singuri la părinți, dar când preoții îndeamnă „faceți copii” nu îi iau în seamă. Plus de asta un asemenea concert sigur nu îl terminau tinerii acasă, spunându-și rugăciunile, ci în beții, desfrâu, droguri, violență, etc. Cu voia lui Dumnezeu nu te poți pune”, conchide el.

Citeşte şi Mărturiile sfâşietoare ale mamei Alexandrei Matache, barmaniţa care şi-a pierdut viaţa în Colectiv VIDEO

Apostrofat de unii utilizatori, care nu sunt de acord cu logica preotului, acesta punctează: „Nu am zis că rock-ul este diavolul, dar în anumite cântece… îl mai cheamă unii (…) Și accidente nu prea se întâmplă la Iglesias, în supermarketuri, teatre, decât ff rar”.

Înainte de a deveni preot, Iulian Sabou a fost jurnalist în presa locală.