ABILITĂŢI ESENTIALE pe care orice OM ar trebui să le dezvolte

Dezvoltarea personală ar trebuie să fie preocuparea numărul 1 pe parcursul întregii vieţi a oricărei persoane. Orice lucru pe lumeaaceasta fie se dezvolta, creste fie stagneaza si moare. Lucrurile stau la fel şi în cazul dezvoltării personale a oamenilor. Niciodată,nimeni n-ar trebui să considere că a ajuns la un nivel la care nu mai este posibilă dezvoltarea personală.

07 sept. 2013, 07:04
ABILITĂŢI ESENTIALE pe care orice OM ar trebui să le dezvolte

Chiar si la varste inaintate oamenii mai pot acumula cunostinte si deprinderi noi. Care este oare secretul unei vieti implinite? Iata cateva abilitati esentiale pe careorice om ar trebui sa le dezvolte, mentionate pe Oprah.com:

#1: ABILITATEA DE A ASCULTA CEEA CE NU-TI DORESTI SA AUZI

Ocazional, prietenii, membri familiei si poate persoane straine isi ies din minti si ne spun adevarul despre ceea ce cred despre viata noastra. Uneori fac cu intentia de a ne rani sau din cauza frustrarii sau poate pentru ca au fost la randul lor loviti si acesta este modul lor de areactiona. Ca raspuns, fie zambim stramb si spunem, „este ceva la care ar trebui sa meditez!” (in timp ce in sinea noastra insiram toate motivele pentru care acea persoana se insala). Sau, suntem de acord, cel putin la nivel verbal, cu acuzatorul dupa care mergem acasa si suferim o amnezie spontana si uitam cu totul aceasta conversatie. In acelasi timp insa, chiar daca nu esti de acord, asta nu te impiedica sa analizezi larece punctul de vedere al celeilalte persoane si sa incerci sa intelegi motivul pentru care gandeste asa. Apoi vei putea decide ce trebuie safaci in legatura cu cele spuse.

CITESTE CONTINUREA PE SFATULPARINTILOR.RO.