Abilităţi esenţiale pe care trebuie să le dezvolţi înainte de căsătorie

Asa cum inainte de a-ti lua permisul de conducere trebuie sa inveti legislatia rutiera si sa conduci, asa ar trebui sa-ti dezvolti si niste abilitati cruciale inainte de casatorie. Fara aceste abilitati esentiale, exista mari riscuri de certuri aprinse, cu scandaluri in cuplul casatorit.

17 feb. 2015, 06:39
Abilităţi esenţiale pe care trebuie să le dezvolţi înainte de căsătorie

1. Gestionarea propriilor emotii
De suparare, de furie, un copil incepe sa planga, sa tipe, sa se tavaleasca pe jos. Pe masura ce creste, astfel de accese dispar de regula. Insa chiar si adult fiind, omul poate avea dificultati in gestionarea propriilor emotii. Mai ales la nervi, la suparare, la furie si la frustrare, unii adulti timp sa actioneze fie impulsiv, fie pasiv-agresiv. Niciuna dintre abordari nu este una sanatoasa. Inainte de casatorie, fiecare ar trebui sa invete sa-si gestioneze propriile stari emotionale pentru ca partenerul si cuplul, ca intreb, sa nu aiba de suferit din cauza tavalugurilor de crize emotionale care ar putea aparea pe parcursul unei casnicii.

2. Buna comunicare
O persoane, femeie sau barbat, inainte de a se casatori trebuie sa stie cum sa puna problema intr-o conversatie. Discutiile cu note dramatice, prea emotionale, prea laconice in informatii fac enorm de mult rau unei relatii de cuplu. Din acest motiv un om care urmeaza sa se casatoreasca ar trebui sa-si fi dezvoltat deja bune abilitati de comunicare atat din perspectiva a ceea ce vrea el sa spuna, cat si din perspectiva interlocutorului pe care trebuie sa stie sa-l asculte.

Continuarea pe Lyla.ro.