Abonamente la sală pentru salariați pe banii angajatorilor. Ce trebuie să faci ca să-ți decontezi abonamentul pentru sport la angajator

De la 1 februarie, angajații din România vor putea beneficia de abonamente pentru sport și de programe de recuperare medicală din partea firmelor pentru care lucrează. Suma decontată diferă în funcție de salariu. Anual, se pot da până la 400 de euro pentru fiecare angajat.

02 feb. 2023, 09:49
Abonamente la sală pentru salariați pe banii angajatorilor. Ce trebuie să faci ca să-ți decontezi abonamentul pentru sport la angajator

Legea prin care angajații pot beneficia de abonamente pentru sport și de programe de recuperare medicală decontate de firmele pentru care lucrează a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, iar de la 1 februarie a intrat în vigoare.

Prin acest proiect, angajatorilor le e permis să-și deducă cheltuielile în limita a 400 de euro pe an/angajat. Angajatorii vor putea de acum înainte să deconteze abonamente pentru sport destinate angajaților din impozitele firmelor.

Există însă o limită pentru aceste facilități, calculată în funcție de salariul lunar brut al angajatului. Legea prevede că suma alocată lunar nu trebuie să depășească 33% din veniturile angajatului.

Pentru un angajat care lucrează pe salariu minim pe economie, adică 3.000 de lei brut, suma decontată pentru abonamentul la sală nu trebuie să fie mai mare de 990 lei.

Citește și: Un arab și un ieșean s-au bătut ca în ringul de box într-o sală de fitness. Scandalul a pornit din cauza unei domnișoare

 

Ce trebuie să faci ca să-ți decontezi abonamentul pentre sport la angajator

Nu toți angajatorii vor deconta abonamentele la sală. Așa că înainte de a îți face abonament este indicat să întrebi la HR dacă firma îți va deconta suma achitată.

În cazul în care firma decontează cheltuiala, tot ce trebuie să faci este să îți alegi sala la care vrei să mergi, să plătești și să dai factura angajatorului.

Citește și: Antrenoarea de fitness din Ucraina care a primit 200 de lei de la un român rememorează ororile primelor zile de război: „Eram acasă şi dormeam liniştiţi”