Absenteism la CCR înainte de Sărbători: Trei decizii importante au fost amânate din nou

Publicat: Joi, 12 Decembrie 2019 15:08 // Actualizat: Joi, 12 Decembrie 2019 15:08 // Sursa: romaniatv.net

Curtea anunţă, pentru a doua zi consecutiv, că nu s-a putut constitui completul de judecată, astfel încât s-au amânat cauzele care vizează conflictul Savonea-Birchall, numirea lui Marian Neacşu la ANRE şi alegerea lui Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

"În ziua de 12 decembrie 2019, Plenul Curții Constituționale, având în vedere imposibilitatea constituirii legale a completului de judecată, a dispus amânarea pronunţărilor, pentru data de 22 ianuarie 2020, cu privire la următoarele cauze:

- cererea formulată de președintele Consiliului Superior al Magistraturii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între ministrul justiției, respectiv Ministerul Justiției, pe de o parte, și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte; 

- sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor Hotărârii Parlamentului României nr.17/2019 pentru numirea unui vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România din Camera Deputaților;

- sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor Hotărârii Senatului nr.36/ 2019 pentru alegerea președintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori", se arată într-un comunicat al CCR.

Potrivit art.51, alin. (1) din Legea nr. 47/1992, "Curtea Constituţională lucrează legal în prezenţa a două treimi din numărul judecătorilor. Plenul decide cu votul majorităţii judecătorilor Curţii, dacă prin lege nu se prevede altfel." Aşadar, la şedinţa de joi nu au fost prezenţi nici măcar 6 judecători CCR.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ana Birchall CCR deciozii CCR Marian Neacşu Teodor Meleşcanu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H