BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Absolvenţii de-a XII-a şi-au urlat bucuria. „Am scăpaaat! Victorieee!”

BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Pentru 5.730 de liceeni constănţeni, de-a XII-a şi a XIII-a, vineri, 3 iunie, a sunat pentru ultima oară clopoţelul şi tot pentru ultima oară au luat loc în bănci din postura de "şcolari" înregimentaţi trezitului cu noaptea în cap, după caz.

05 iun. 2016, 07:24
BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Absolvenţii de-a XII-a şi-au urlat bucuria. „Am scăpaaat! Victorieee!”

BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Ei sunt cea de-a doua generaţie de „cobai” testaţi la simularea Bacalaureatului încă din clasa a XI-a, anul trecut, din cei aproximativ 4.500 elevi, reuşind să obţină note peste 5 la Limba şi literatura română 46,60% dintre ei, la proba obligatorie a profilului, Matematică – 29,50% şi la Istorie, 61,75%, scrie cugetliber.ro.

Citeşte şi Bacalaureat 2016 şi Evaluarea Naţională 2016 se apropie. Părinţii elevilor aruncă bani grei pe meditaţii private

Vineri, am încercat să aflăm de la câţiva dintre ei cum stau cu pregătirea pentru ceea ce urmează să înceapă peste 10 zile, adică… focul iadului.

„Eh, mai am o lună până la prima probă scrisă, de la limba română, că la astea orale nu-mi bat capu”, declara Lucian, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”. Iar colega lui, trăgând adânc din ţigară, ne-a rugat să-i lăsăm să se bucure de libertate, după care a fugit la maşina altor colegi pentru a pleca în convoi pe străzi.

Tot vineri, 3 iunie, s-a încheiat şi înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen. Aceasta va debuta cu competenţele lingvistice pe 13 iunie, probele orale încheindu-se pe 1 iulie.

Pe 4 iulie, este programată prima probă scrisă la Limba şi literatura română, apoi pe 6 iulie – proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 12 iulie, vor fi afişate primele rezultate, iar pe 16 iulie, cele de după contestaţii.

Citeşte şi BACALAUREAT 2016. Luni încep înscrierile pentru prima sesiune

În atenţia corijenţilor!

Mai rămâne să vedem câţi dintre cei 5.730 de liceeni au şi absolvit cele 12 sau 13 clase şi câţi au rămas… pe vară. Deocamdată, situaţiile problemă urmează a fi discutate în consiliile profesorale ale liceelor şi apoi transmise Inspectoratului şcolar spre centralizare. Cert este că prima sesiune de corijenţe pentru clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică şi învăţământ profesional, este prevăzută în zilele de 2 şi 3 august, cea de-a doua, între 10 şi 12 august. În cazul în care nu se pot prezenta la aceste sesiuni, au dreptul la încă o şansă între 29 august şi 2 septembrie. Dacă nu promovează la primele două sesiuni, sunt declaraţi repetenţi.