Abuzuri de neimaginat şi hărţuire sexuală la Opera din Viena. Elevii erau sfătuiţi să înceapă să fumeze

Publicat: Marţi, 17 Decembrie 2019 19:35 // Actualizat: Marţi, 17 Decembrie 2019 19:35 // Sursa: romaniatv.net

Abuzurile fizice şi verbale raportate asupra copiilor la şcoala de balet a Operei de Stat din Viena au avut legătură cu o lipsă aproape totală a controlului calităţii şi a gestionării corespunzătoare în cadrul instituţiei, a anunţat marţi o comisie de anchetă.

Guvernul a înfiinţat comisia de anchetă în aprilie în urma plângerilor primite privind metode abuzive de predare şi un caz de presupusă hărţuire sexuală la principala academie de balet din Austria, unde studiază în prezent în jur de 130 de elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, 80% dintre ei din străinătate.

Comisia a precizat în raportul său final că şcoala nu dispunea de criterii scrise privind angajarea personalului sau gestionarea problemelor de sănătate ale elevilor.

În plus, comisia a constatat că directorul şcolii de balet a Operei de Stat din Viena, francezul Manuel Legris, vizitează instituţia doar de câteva ori pe an, deşi managementul acesteia este una din sarcinile sale.

"Am primit informaţii potrivit cărora elevii ar fi fost sfătuiţi să înceapă să fumeze, astfel încât să le fie mai puţin foame", a declarat preşedinta comisiei Susanne Reindl-Krauskopf într-o conferinţă de presă.

Elevii erau strigaţi pe numele mic şi cu mărimea la îmbrăcăminte pentru a se evidenţia greutatea acestora şi au existat informaţii privind abuzuri fizice în timpul antrenamentelor.

Opera de Stat din Viena a început să ia măsuri pentru a remedia situaţia, însă comisia a afirmat că schimbările par concepute pentru a îmbunătăţi mai degrabă imaginea publică a instituţiei decât bunăstarea elevului.

Întrebat dacă ar sfătui părinţii să-şi înscrie copiii la această şcoală, Reindl-Krauskopf a declarat că părinţii din Viena ar putea face faţă lipsei de asistenţă medicală şi psihologică în cadrul academiei, în timp ce părinţii elevilor străini nu ar reuşi. "I-aş sfătui să se mai gândească", a spus ea referindu-se la părinţii elevilor din afara ţării.

Ea a afirmat de asemenea că director managerial al şcolii de balet a Operei de Stat din Viena, românca Simona Noja-Nebyla, ar trebui înlocuită cu un "lider nou, inovator".

Ca reacţie, Opera de Stat din Viena a declarat că a luat o serie de măsuri din aprilie pentru îmbunătăţirea situaţiei, precum măsuri de protecţie a copilului, programe de sprijin psihologic şi de asistenţă medicală şi a redus numărul de spectacole pentru elevi. "Binele copiilor şi al tinerilor este prioritatea noastră", a declarat opera într-un comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
abuzuri copii opera hărţuire sexuală Opera din Viena scoala de balet viena
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H