Academia Infractorilor. Detalii uluitoare despre jafurile care au îngrozit Europa

Detalii uluitoare din rechizitoriul prin care DIICOT a trimis în judecată Academia Infractorilor. Noii membri ai reţelei, în general tineri de la ţară, fără ocupaţie, erau spălaţi pe creier de liderii Academiei şi convinşi că la puşcărie sunt în vacanţă. Bijuterii de sute de mii de euro, ascunse la pubelele de gunoi sau în gropi. Aşa procedau membrii ,,academiei infractorilor", cea mai temută reţea de hoţi români care a speriat toată Europa. Hoţii dădeau spargerile la magazinele de lux şi aveau chiar şi un colind în care se lăudau cum fură ceasuri de zeci de mii de euro. Infractorii au reuşit să fure bunuri în valoare totală de 10 milioane de euro.

19 oct. 2015, 18:50
Academia Infractorilor. Detalii uluitoare despre jafurile care au îngrozit Europa

Peste 26 de lovituri au dat membrii Academiei Infractorilor în magazinele de lux din Europa. Ca să nu fie prinşi, aveau tot felul de metode prin care ascundeau bunurile.

Bijuteriile, de sute de mii de euro, erau ascunse de membrii academiei infractorilor in pubele de gunoi, imediat dupa spargeri. Totul era bine pus la cale. Un alt membru al retelei lua pubela si scotea bijuteriile. Potrivit România TV, atunci cand nu aveau complici printre gunoieri, infractorii de lux sapau dinainte gropi, in care lasat comorile de la jafuri. Le recuperau mai tarziu, spun procurorii.

Bijuteriile erau apoi transportate din Belgia, Franţa în România, unde erau vândute pe piata neagră. De la ceasuri, la inele si cercei cu diamante, toată prada era ascunsa în maşini vechi, cărate pe platforme. Astfel, gruparea evita controalele de la vamă.

Jaful era bine gândit de toţi membrii reţelei iar fiecare infractor avea rolul său. Unii dintre ei ameninţau angajaţii maganizelor, alţii supravegheau zona iar ce-a de-a treia categorie era cea a „culegătorilor”. Cei care îşi încărcau genţile cu bijuterii.

Academia infractorilor era un grup închis în care activau cei mai periculoşi infractori. Ei nu aveau voie să ia legăura cu nicio persoană din exterior şi erau antrenaţi după reguli militare. Ba chiar aveau şi un colind pe care îl cântau înainte de spargeri.

„COLINDUL INFRACTORILOR”

Colindăm, colindăm, iarna,
Pe la uşi, pe la fereşti,
Omule, omule, cu suflet bun,
Am venit ca să îţi spun
Că în seara de Ajun
Am văzut un Rolex bun
Îl aştept pe MOŞ CRĂCIUN
Ca să vină şi să-i spun
C-am văzut un Rolex bun.