Academicianul Ioanel Sinescu rămâne rector al UMF „Carol Davila” pentru un nou mandat

Academicianul Ioanel Sinescu a fost ales rector al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" pentru un nou mandat.

18 feb. 2016, 16:22
Academicianul Ioanel Sinescu rămâne rector al UMF „Carol Davila” pentru un nou mandat

În al doilea tur al alegerilor pentru funcția de rector, dintr-un număr de 1.547 de alegători înscriși pe listele de vot s-au prezentat la urne 1.041. S-au înregistrat 1.008 voturi valabil exprimate, dintre care 758 pentru academician Ioanel Sinescu. Contracandidatul său a fost conferențiarul Laurențiu Belușică.

„Este un moment extrem de important în evoluția Universității de Medicină și Farmacie ‘Carol Davila’ , fapt determinat de dorința continuității, manifestată prin vot de către comunitatea noastră universitară. Acest vot liber exprimat mă onorează și în același timp mă obligă în a permanentiza prestigiul și recunoașterea academică a universității. Totodată, am convingerea că proiectele demarate în mandatul ce tocmai se încheie, dar și cele pe care le vom demara în următorii 4 ani se vor materializa într-o amplă dezvoltare a UMF ‘Carol Davila’ , în primul rând din punct de vedere educațional, al cercetării științifice medicale, dar și administrativ”, a declarat rectorul UMF.