Acasă la SIMONA HALEP. Amintiri din copilăria Simonei, povestite de bunicii săi

SIMONA HALEP îşi petrecea vacanţele la bunici, în localitatea Stejaru, din judeţul Tulcea. Pe bunica sa din partea tatălui o chema tot Simona. Ea s-a născut în Grecia, iar în România a ajuns după ce a fost deportată din Bulgaria.

06 iun. 2014, 13:11
Acasă la SIMONA HALEP. Amintiri din copilăria Simonei, povestite de bunicii săi

SIMONA HALEP a copilărit în Constanţa, într-o casă modestă, din Piaţa Chiliei, pe care familia ei a cumpărat-o în anul 1990. Vacanţele şi le petrecea uneori la bunicii săi, din Stejaru, judeţul Tulcea.

Pe bunica sa din partea tatălui o cheamă tot Simona, Simona Halep. Când s-a născut viitoarea campioană a tenisului, Stere a ţinut ca fiica sa să poarte numele mamei lui. Numele a devenit acum celebru pe toată planeta. Adevarul.ro a realizat un reportaj cu bunicii finalistei de la Roland Garros, aceştia povestind cu mândrie secvenţe din copilăria nepoatei lor. „Juca doar tenis până rupea pereţii„, îşi aminteşte bunica ei, în vârstă de 82 de ani. „O chemam la masă să mănânce, dar nu voia. Se mai certa cu verii ei mai mari, că se băga în joaca lor, dar tot nu se lăsa„, mai spune bunica Simona.

Citeşte şi SIMONA HALEP, dincolo de terenul de tenis. Poze FERMECĂTOARE din arhiva Simonei

Simona şi Nicolae Halep trăiesc dintr-o pensie cumulată de 2.000 de lei. S-au născut în Grecia, după care au ajuns în Bulgaria, de unde au fost deportaţi în localitatea Stejaru, din Tulcea. Acolo, părinţii lor au pus la cale căsătoria. S-au plăcut de cum s-au văzut. El avea 18 ani şi ea 19 atunci când s-au căsătorit în anul 1954. După trei ani a venit pe lume Zoiţa, apoi Cheraţa. Au urmat apoi doi băieţi: Stere (tatăl Simonei) şi Iancu.

Citeşte şi SIMONA HALEP, o singură vacanţă în toată cariera

În familia Halep mai există însă o stea în devenire. Dimciu Halep, verişorul Simonei, are 14 ani şi este înscris la Academia Gheorghe Hagi. A cochetat o perioadă cu tenisul, însă iubirea lui cea mare este fotbalul. Recunoaşte că atunci când a jucat cu verişoara sa tenis a fost bătut la scor mare. Nu îi poartă pică, spune că nu ar fi avut cum să câştige, însă pe terenul de fotbal el este rege.

Deşi joacă fotbal de performanţă doar de cinci ani a obţinut de trei ori titlul de cel mai bun jucător. Îşi doreşte să ajungă să joace la AC Milan.

Citeşte şi SIMONA HALEP, povestea EMOŢIONANTĂ din spatele succesului