Acatistul Schimbării la Faţă a Domnului Iisus Hristos

In fiecare an, la 6 august, romanii sarbatoresc un praznic important pentru credinta ortodoxa: Schimbarea la Fata a lui Iisus Hristos, unul dintre cele 12 praznice imparatesti.

05 aug. 2019, 19:33
Acatistul Schimbării la Faţă a Domnului Iisus Hristos

Se spune despre aceasta zi ca este hotar pentru vara si este privita ca inceputul toamnei. Sarbatoarea mai poarta numele de Obrejenie, denumire slava care inseamna transformare, schimbare.

In aceasta zi se citeste Acatistul Schimbarii la Fata a lui Iisus Hristos.

Troparul Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos, glasul al 7-lea:

Schimbatu-Te-ai la Fata in munte, Hristoase Dumnezeule, aratandu-le ucenicilor Tai slava Ta, pe cat li se putea. Straluceste si noua, pacatosilor, lumina Ta cea pururea fiitoare, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, Datatorule de lumina, slava Tie.

Acatistul Schimbarii la Fata. Condacul 1

Alesule Voievod si Imparat al slavei, pe Tine, Facatorul cerului si al pamantului, vazandu-Te pe muntele Taborului, schimbandu-Te la Fata intru slava, toata zidirea s-a mirat, cerurile s-au cutremurat si toti pamantenii s-au bucurat, iar noi, nevrednicii, aducandu-Ti pentru Schimbarea Ta la Fata inchinare de multumire, impreuna cu Petru din suflet Iti cantam: Iisuse, Dumnezeul cel Preavesnic, bine este noua sa fim totdeauna sub acoperamantul harului Tau!

Icosul 1

Ingerilor necunoscuta si oamenilor nepatrunsa a fost Dumnezeirea Ta, Datatorule de Lumina, Hristoase, cand, cu fulgerele si razele Luminii Tale neinserate, Te-ai aratat pe muntele Taborului ucenicilor Tai, care s-au inspaimantat, vazand norul stralucind luminos si glasul Tatalui auzind, au inteles taina Intruparii Tale si au cantat asa:
Iisuse, Fiul lui Dumnezeu cel fara de moarte, lumineaza-ne pe noi cu lumina Fetei Tale.
Iisuse, Dumnezeul cel Bun si Puternic, trezeste-ne pe noi, cei ce dormim in adancul intunericului si in somnul pacatului.

Iisuse, Cel ce locuiesti intru lumina cea nepatrunsa, scoate-ne si pe noi din locul intunericului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.