Accesul către Cetatea Poenari a fost restricţionat după ce în zonă au fost văzuţi urşi

Conducerea Muzeului Judeţean Argeş a decis, miercuri, să restricţioneze accesul către Cetatea Poenari, după ce în zonă au fost observaţi urşi.

27 mart. 2019, 16:48
Accesul către Cetatea Poenari a fost restricţionat după ce în zonă au fost văzuţi urşi

„Cetatea Poenari din judeţul Argeş a fost închisă cu data de 27 martie 2019. Măsura a fost luată după ce în zonă au fost zăriţi urşi. Accesul este restricţionat, iar autorităţile statului monitorizează atent zona”, se precizează într-o informare postată pe site-ul Muzeului Judeţean Argeş.

Conform aceleiaşi surse, cetatea va fi redeschisă pentru vizitare „numai atunci când pericolul va fi îndepărtat”.

Din informaţiile transmise de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Argeş reiese că doi angajaţi ai muzeului, care îşi desfăşoară activitatea la cetate, au observat urşii şi au anunţat conducerea instituţiei. Din cauza pericolului existent, cetatea a fost închisă, iar zona este monitorizată de jandarmi şi silvicultori, sub coordonarea Instituţiei Prefectului Argeş.

Accesul pe treptele către Cetatea Poenari a mai fost interzis de autorităţi în mai 2017, după ce o ursoaică cu trei pui a fost observată în zonă de un grup de turişti.

O măsură similară a fost luată şi în 2018, după ce în zonă s-a produs un incendiu de vegetaţie, iar ulterior au fost observaţi urşi. După mai multe luni s-a luat decizia redeschiderii cetăţii, însă turiştii au putut urca la cetate doar în grupuri organizate, escortate de jandarmi.

Accesul la cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, ridicată pe un vârf de munte, la intrarea în Cheile Argeşului, se face pe 1.480 de trepte amenajate pe versant, prin pădure.