Accesul la site-ul Charlie Hebdo, blocat în Turcia

Accesul la site-ul Charlie Hebdo era blocat vineri în Turcia, împreună cu link-urile specifice cu trimitere la revista satirică franceză, relatează agenția DPA, precizând că utilizatorii care încercau să acceseze site-ul constatau afișarea unui mesaj de eroare.

06 mart. 2015, 13:29
Accesul la site-ul Charlie Hebdo, blocat în Turcia

Turcia blochează accesul la site-ul Charlie Hebdo, potrivit Agerpres. Charlie Hebdo a publicat caricaturi pe care unii musulmani le consideră ofensatoare. În luna ianuarie, birourile publicației din Paris au fost atacate de extremiști având legături cu Al-Qaida, fiind ucise 12 persoane, ceea ce a stârnit proteste pe plan internațional.

Blocarea de către Turcia a site-ului Charlie Hebdo pare să facă parte dintr-un ordin al unui tribunal de luna trecută, care a blocat zeci de site-uri cu conținuturi considerate insultătoare la adresa islamului, potrivit relatărilor media din acea vreme.

Citeşte şi Scandalul caricaturilor cu Mahomed: Se cere CAPUL directorului publicaţiei Charlie Hebdo

Un ordin a fost de asemenea emis pentru blocarea site-ului unei organizații ateiste din Turcia, a afirmat organizația pe pagina sa de Facebook. Engelliweb.com, care monitorizează cenzura pe Internet în Turcia, a afirmat că în jur de 67.000 de site-uri sunt în prezent blocate în întreaga țară. Multe dintre ele sunt pornografice, dar printre ele se află și un mare număr de site-uri politice, în special unele care au legături cu mișcări kurde.

Anul trecut, autoritățile turce au blocat Twitter și YouTube până când interdicția a fost ridicată prin hotărâri judecătorești.

Criticii președintelui Recep Tayyip Erdigan l-au acuzat pe șeful statului turc că devine tot mai autoritar și că îi reprimă pe oponenți, dintre care mulți folosesc deseori media sociale pentru a-și exprima dezacordul.

PA precizează că Turcia se află pe locul 149 pe o listă cu 180 de țări privind libertatea presei, publicată de organizația Reporteri fără Frontiere.

Citeşte şi Ce caricatură a publicat The Guardian ca reacţie la atentatul de la Charlie Hebdo


loading...