Accesul turiştilor în Salina Slănic a fost sistat pe termen nedeterminat

Accesul turiştilor în Salina Slănic Prahova a fost sistat pe termen nedeterminat, după accidentul produs duminică după-amiază, decizia fiind luată în condiţiile în care firma care asigura transportul în subteran a cerut rezilierea contractului.

02 apr. 2018, 18:05
Accesul turiştilor în Salina Slănic a fost sistat pe termen nedeterminat

„Accesul turiştilor în mina Unirea a fost sistat până la clarificarea situaţiei cu operatorul de transport. Vom reveni cu informaţii în cel mai scurt timp”, anunţă Salrom pe site-ul companiei aflate în subordinea Ministerului Economiei.

Anunţul a fost postat la secţiunea”Program de vizitare” pentru salina din judeţul Prahova.

Surse locale au declarat pentru News.ro că firma de transport al cărei microbuz a fost implicat în accidentul care a avut loc duminică după-amiază a solicitat rezilierea contractului cu Salrom.

Liftul care cobora vizitatorii în mină s-a defectat în anul 2014, după ce s-a prăbuşit din cauza supraîncărcării, iar de atunci instalaţia nu a fost repusă în funcţiune.

Transportul către salină se face cu microbuze ale unei societăţi private de transport care coboară printr-un tunel de aproximativ două sute de metri.

În urma accidentului de duminică în care 22 de turişti străini au fost răniţi a fost deschis dosar penal, acesta fiind instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.