Accident aviatic bizar, două aeronave s-au ciocnit în aer. Pasagerii au murit pe loc în urma exploziei

Aeronavele au căzut într-un câmp cultivat cu orez şi nu au fost raportate pagube la locul prăbuşirii. 

01 apr. 2022, 10:06
Accident aviatic bizar, două aeronave s-au ciocnit în aer. Pasagerii au murit pe loc în urma exploziei

Accident aviatic. Două aeronave de antrenament KT-1 ale forţelor aeriene sud-coreene s-au ciocnit în zbor vineri, într-un accident rar soldat cu moartea a trei piloţi, relatează vineri Reuters. Accidentul s-a produs în apropiere de o baza aeriană de lângă oraşul Sacheon (sud-est), în jurul orei locale 13:35 (04:35 GMT), a precizat într-un comunicat armata sud-coreeană, adăugând că cercetările la faţa locului continuă pentru a se stabili bilanţul victimelor.

De ce s-au prăbuşit avionul MIG-21 LanceR şi elicopterul IAR-330 din Constanţa. MApN a dezvăluit cauzele accidentelor aviatice

Potrivit agenţiei de ştiri sud-coreene Yonhap, care citează serviciile de pompieri, trei piloţi şi-au pierdut viaţa şi un al patrulea este deocamdată dat dispărut.

Cine sunt cei 7 militari morți în accidentul aviatic de la Constanța. Imagini dramatice de la locul tragediei – VIDEO

Accident aviatic. Aeronavele au căzut într-un câmp cultivat cu orez şi nu au fost raportate pagube la locul prăbuşirii. Peste 30 de pompieri şi membri ai echipajelor de salvare au fost trimişi la locul accidentului.

Avionul care s-a prăbușit în China a ajuns aproape de viteza sunetului
Avionul Boeing 737-800 al companiei China Eastern Airlines, care s-a prăbușit în regiunea Guangxi pe 21 martie, a ajuns la o viteză apropiată de cea a sunetului, depășind cu mult limitele impuse de structura sa, motiv pentru care a început să piardă bucăți din el înainte de a se zdrobi de sol.

Corriere della Sera a analizat datele de pe trei platforme diferite de urmărire a zborurilor, pe care le-a comparat cu parametrii furnizați de NASA și rezultă că avionul a atins 1.125 de kilometri pe oră la 15 secunde după ce a început picajul. În acel moment şi la acea altitudine de 2.393 de metri, viteza sunetului a fost estimată la 1.190 de kilometri pe oră.

Anchetatorii chinezi sunt ajutați de tehnicienii americani NTSB, FAA și Boeing pentru a găsi o explicație a accidentului din 21 martie în care au murit 132 de persoane.

Echipajul era compus din profesioniști cu experiență: comandantul Yang Hongda avea la activ 6.709 de ore de zbor, iar primul copilot, Zhang Zhengping, acumulase 31.769 de ore de zbor.