Accident chimic la o bancă din Thailanda: Opt persoane au murit şi şapte au fost rănite după ce au inhalat gaze toxice

O bancă din Thailanda a pierdut opt dintre lucrătorii ei după ce, la parterul sediului principal al băncii s-a produs o emanaţie de substanţe chimice în timpul unei verificări la sistemele antiincendiu ale băncii.Şapte persoane au ajuns la spital intoxicate de substanţele chimice.

14 mart. 2016, 16:11
Accident chimic la o bancă din Thailanda: Opt persoane au murit şi şapte au fost rănite după ce au inhalat gaze toxice

În timpul verificării sistemeleor antiincediu de la sediul central al Băncii Siam Commercial din Bangkok s-a produs, din greşeală, o emanaţie de substanţe chimice care a dus la moartea a opt persoane aflate la parterul clădirii şi rănirea a şapte. Accidentul chimic s-a produs duminică noaptea.

Într-un comunicat dat publicităţii de către responsabilii băncii, luni, tragedia ar fi fost provocată de „negliljenţa echipei de lucrători care a făcut controlul şi a actualizat sistemele antiincendiu pentru a spori siguranţa acesteia împotriva incendiilor”, potrivit newser.com.

Lucrătorii au activat un sistem prin care este emanat aerosol cu pirogen, sistem ce împiedică alimentarea cu oxigen în cazul incendiilor, pentru ca acestea să nu se extindă.

Responsabilii băncii au identificat toate persoanele moarte – este vorba despre un agent de pază alo

 It said workers activated a system that released pyrogen aerosol, which is normally intended to deprive fire of oxygen. The bank identified those who died as a security guard and seven contractors. It said police were still investigating what went wrong.