Accident cu şase victime în Mureş. Carambol teribil şi în Timiş GALERIE FOTO

România se menţine an de an pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accidentele foarte grave. Din păcate, vara se produc cele mai multe tragedie.

18 iul. 2023, 10:04

Accident grav în Mureş. Şase persoane, printre care patru minori, rănite după ce două mașini s-au izbit violent pe o șosea din Mureș. Cea mai mică victimă are 8 ani.

Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a informat că în accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau şapte persoane. În urma accidentului, au rezultat şase victime, dintre care doi adulţi, de 41 şi 44 ani şi patru minori, în vârstă de 8, 13, 15 şi 17 ani, care au fost evaluate de către echipajele medicale, ulterior fiind preluate şi transportate la spital.

Cine e Dragoș, tânărul de 22 de ani mort în accidentul teribil din Botoșani. ”Ai lăsat un gol prea mare în inimile noastre”

Cea de-a şaptea persoană, în vârstă de 68 ani, după ce a fost evaluată medical, a refuzat transportul la spital. La faţa locului au intervenit două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie din Topliţa, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, precum şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Topliţa.

Raionul de intervenţie al subunităţii ISU din Topliţa include şi câteva localităţi din judeţul Mureş, ţinând cont că distanţa este mai apropiată şi timpul de răspuns la eventuale situaţii de urgenţă este mai mic.

Un accident rutier a avut loc pe autostrada A1 nod rutier A6, în apropiere de municipiul Lugoj din judeţul Timiş. Au fost implicate o maşină, o autoutilitară şi două TIR-uri. Doi oameni au fost răniţi.

”Pompierii din cadrul Detaşamentului Lugoj au fost solicitaţi să intervină pentru asigurarea măsurilor PSI şi de prim-ajutor în urma unui accident rutier produs pe A1 nod rutier A6. La faţa locului s-au deplasat pompierii cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD şi o ambulanţă SAJ”, a transmis ISU Timiş, marţi.

În accidentul rutier au implicate un autoturism, o autoutilitară şi două autotrenuri în care, în total, se aflau şase persoane.
În urma accidentului o femeie şi un bărbat au fost răniţi, fiind transportaţi la spital în stare conştientă şi cooperantă.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi urmează să stabilească exact cum s-a produs accidentul.

Accident teribil şi în Prahova! Un şofer de TIR, în vârstă de 35 de ani, a murit marţi dimineaţă după ce autotrenul pe care îl conducea a rămas în pană, pe DN 1 – centura de vest a municipiului Ploieşti, iar autovehiculul a fost lovit de un alt TIR. În urma accidentului traficul pe DN 1 a fost blocat, circulaţia fiind deviată. Accidentul a avut loc în jurul orei 8.30 pe DN1, în afara localităţii Brazi din judeţul Prahova.

”Din primele verificări a reieşit faptul că un bărbat în vârstă de 35 de ani în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, la un moment dat a rămas în pană, pe banda nr. 1 a sensului de mers Braşov către Bucureşti, moment în care un alt conducător de ansamblu de vehicule a intrat în coliziune cu cel oprit. Conducătorul de 35 de ani se afla coborât în spatele vehiculului său, fiind prins între cele două tiruri. În urma producerii accidentului a rezultat decesul conducătorului de 35 de ani”; informează Poliţia judeţeană Prahova.

Citește și Tragedie în Bacău. Patru victime, între care doi adulți și doi copii, și-au pierdut viața într-un tragic accident. Mașina în care se aflau a fost lovită de tren

Şi al doilea şofer a fost rănit, fiind dus la spital. Poliţiştii rutieri fac cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier. În urma accidentului traficul pe DN 1 a fost blocat, circulaţia fiind deviată prin localitatea Negoeşti.