Val de accidente pe DN 1. Mai multe persoane au fost rănite, printre care şi trei copii

Patru persoane au fost rănite în urma unui accident produs miercuri după-amiază pe DN 1, între localităţile braşovene Codlea şi Făgăraş, şi în care au fost implicate trei maşini. Un alt accident s-a produs în localitatea ilfoveană Ciolpani, iar cinci persoane, dintre care trei copii, au fost rănite. 

02 ian. 2013, 14:32
Val de accidente pe DN 1. Mai multe persoane au fost rănite, printre care şi trei copii

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia pe DN1 Codlea – Făgăraş a fost blocată pe ambele sensuri la kilometrul 194+350 de metri, în zona localităţii braşovene Vlădeni, din cauza unui accident în care au fost implicate trei autoturisme. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Rutiere Braşov, Cosmin Giosanu, în urma accidentului, care s-a produs în jurul orei 15.00 pe DN1, la kilometrul 194, traficul a fost blocat până la ora 16.15, şoferii fiind îndrumaţi de poliţiştii rutieri să aleagă rute alternative.

„Accidentul s-a produs după ce şoferul unui autoturism Fiat care se îndrepta dinspre Braşov spre Făgăraş într-o uşoară curbă la dreapta nu a adaptat vizeza la condiţiile de drum şi a pierdut controlul maşinii. Autoturismul a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu două autoturisme care circulau din sens opus, una în spatele celeilalte”, a declarat Cosmin Giosanu.

În urma impactului, au fost rănite patru persoane – şoferul vinovat de producerea accidentului, un pasager din dreapta acestuia şi două persoane din cea de-a doua maşină care circula regulamentar din sens opus. Cei patru răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov.

Un alt accident, soldat cu cinci răniţi, s-a produs în localitatea ilfoveană Ciolpani. În urma impactului, trei copii au suferit leziuni uşoare şi au fost duşi cu ambulanţa la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, pentru a fi examinaţi, scrie Mediafax.

Adulţii răniţi, care sunt părinţii copiilor, au politraumatisme. Tatăl, lovit mai puternic în zona toracelui, a fost transportat la Spitalul Floreasca şi a fost internat, iar mama a fost dusă la Elias, însă, cel mai probabil, nu va rămâne în spital, potrivit surselor citate.

Reprezentanţii Centrului Infotrafic au precizat, pentru MEDIAFAX, că accidentul s-a produs în jurul orei 15.30, pe DN 1, sensul către Ploieşti.

Autoturismul în care se aflau copiii şi părinţii lor a ieşit de pe carosabil şi s-a lovit de un parapet.

Circulaţia pe DN 1 Braşov – Ploieşti şi DN 1A Braşov – Săcele – Cheia – Ploieşti s-a desfăşurat cu dificultate, miercuri, din cauza aglomeraţiei, şoferii fiind sfătuiţi să folosească rute alternative, cum ar fi Braşov – Piteşti – Bucureşti.

Aglomeraţia din trafic în ultima zi a mini-vacanţei de Anul Nou este, de altfel, motivul pentru care miercuri, la ora 12.00, a fost luată măsura devierii circulaţiei de pe DN 1, dinspre Braşov către Ploieşti, pe DN 1A Săcele – Cheia.

Peste 2.200 de poliţişti au făcut, miercuri, controale pe autostrăzi şi drumurile naţionale, în special pe traseele de la munte către oraşe, pentru a depista şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, a declarat marţi, pentru Mediafax, şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă.