Accident cumplit în Bolivia. Aproape 40 de persoane au murit după ce un autocar a căzut 150 de metri într-o prăpastie

Aproape 40 de persoane şi-au pierdut viaţa în sud-estul Boliviei, după ce un autocar a căzut într-o prăpastie, au anunţat luni autorităţile locale.

13 iul. 2021, 13:21
Accident cumplit în Bolivia. Aproape 40 de persoane au murit după ce un autocar a căzut 150 de metri într-o prăpastie

Accident cumplit în Bolivia. Potrivit oficialilor bolivieni, este vorba de cea mai mare tragedie rutieră de la începutul anului în această ţară, relatează AFP.

Accident cumplit în Bolivia. Aproape 40 de persoane au murit după ce un autocar a căzut 150 de metri într-o prăpastie

Conform echipelor de salvare care au intervenit, s-au înregistrat 34 de morţi şi 10 răniţi, a declarat colonelul Juan Luis Cuevas, şef-adjunct al poliţiei, potrivit agerpres.ro. Accidentul s-a produs pe o şosea din Departamentul Chuquisaca. Autocarul transporta pasageri spre Sucre (sud), capitala departamentului, dinspre satul Patolo, aflat la o distanţă de 50 de kilometri.

Potrivit directorului general al poliţiei rutiere, José Luis Assaf, autocarul a căzut peste 150 de metri.

Poliţia a anunţat o anchetă asupra cauzelor accidentului, care este cea mai mare tragedie rutieră din această ţară de la începutul anului. La 3 martie, un autocar a căzut de pe o faleză pe drumul între Santa Cruz (est) şi Cochabamba (centru), iar 21 de persoane au murit.

Accidentele de autocar, principalul mijloc de transport pe distanţe lungi, sunt frecvente în Bolivia.

Citeşte şi: Ion Ţiriac vorbeşte despre deciziile Simonei Halep din ultima vreme: Halep? Poate să stea şi opt luni! Dar cred nu s-a accidentat, îmi doresc ca această sportivă să mai stea câţiva ani
 

De altfel, un autocar în care se aflau 21 de copii a luat foc, în această dimineață, pe o stradă din localitatea Dumeni, comuna George Enescu.

La fața locului s-a deplasat un echipaj echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă și spumă. Până la sosirea pompierilor, șoferul a împiedicat propagarea flăcărilor folosind mai multe stingătoare. Incendiul a fost stins în limitele găsite.

“Au ars materialele combustibile aferente compartimentului motor. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Citeşte şi: O maşină scăpată de sub control a intrat în plin într-o benzinărie, provocând un incendiu. Accidentul violent a fost surprins de camere VIDEO