Accident de muncă ÎNGROZITOR în Arad. Un muncitor a murit strivit de o placă de beton

Un muncitor de 53 de ani a murit, luni după-amiază, strivit de o placă de beton care era manevrată cu un excavator de către un coleg, acesta din urmă fiind cercetat pentru ucidere din culpă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a deschis o anchetă în acest caz, potrivit news.ro.

21 mart. 2016, 16:50
Accident de muncă ÎNGROZITOR în Arad. Un muncitor a murit strivit de o placă de beton

Accidentul a avut loc în Gara Arad, la ieşirea din oraş spre Curtici, unde se montau panouri din beton la gardul străzii 6 Vânători.

Conform declaraţiilor date de către martori poliţiştilor, unul dintre angajaţi manevra cu excavatorul o placă din beton ce urma să fie montată în gard. Un alt muncitor se afla în apropiere şi a fost lovit în cap de placa din beton, fiind strivit apoi de un stâlp din beton montat pentru gard.

I-a strivit capul, apoi l-a strivit cu totul de stâlp. Era sânge peste tot, nu avea cum să supravieţuiască„, a declarat un martor pentru News.ro.

Angajaţii au sunat la 112, însă echipajul SMURD sosit la locul accidentului nu a mai putut decât să constate decesul bărbatului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Pîrvulescu, a declarat că bărbatul care manevra utilajul este cercetat penal pentru ucidere din culpă.

Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a început o anchetă în acest caz.