Accident de muncă la combinatul siderurgic ArcelorMittal. Un muncitor a fost ars cu oţel lichid

Un bărbat de 46 de ani, angajat al combinatului siderurgic ArcelorMittal din Hunedoara, a suferit arsuri pe mai mult de 30% din suprafața corpului, în timp ce lucra la elaborarea unei șarje de oțel, în cursul nopții de marți spre miercuri, fiind surprins de metalul lichid.

09 nov. 2016, 10:33
Accident de muncă la combinatul siderurgic ArcelorMittal. Un muncitor a fost ars cu oţel lichid

Victima a prelevat o probă de oțel lichid dintr-o șarjă aflată într-un cuptor de producție, după care s-a produs o explozie a metalului incandescent, din care o parte a ajuns pe muncitor, potrivit primelor informații ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara.

După momentul prelevării unei probe de oțel topit dintr-o șarjă aflată în curs de elaborare, bărbatul a fost surprins de o reacție în cuptor care a dus la împroșcarea de metal topit — oțel și zgură — pe platforma din fața cuptorului„, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

La locul accidentului a intervenit o ambulanță cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Hunedoara, iar după acordarea primului ajutor, victima a fost transportată la spitalul municipal din Hunedoara.

Bărbatul a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe mâini, picioare, fese și coapse. Pacientul este în stare stabilă și cooperant, fiind internat la spitalul din Hunedoara„, a menționat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

Medicii de la spitalul din Hunedoara vor încerca, în cursul zilei, să transfere bolnavul la o clinică specializată pe arsuri din București sau Timișoara.

Accidentul a fost încadrat cu incapacitate temporară de muncă, motiv pentru care cercetarea acestui caz o va face ArcelorMittal Hunedoara, sub avizul ITM Hunedoara.

Citeşte şi TRAGEDIE. Un muncitor a murit pe o arenă din QATAR