Accident de tren soldat cu zeci de morţi în RD Congo

Cel puţin 37 de persoane şi-au pierdut viaţa marţi în sud-estul Republicii Democrate Congo (RDC) în urma deraierii unui tren.

23 apr. 2014, 16:16
Accident de tren soldat cu zeci de morţi în RD Congo

„Au murit 37 de oameni, dar poliţia consideră că ar putea fi mai mulţi”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al guvernului, Lambert Mende.

Potrivit unui responsabil al administraţiei locale citat de Reuters, bilanţul deceselor este de peste 50. Dikanga Kazadi, ministru de interne în Katanga, a furnizat un bilanţ provizoriu de 56 de morţi şi 69 de răniţi.

Îţi stă inima-n loc: Un pensionar a fost LOVIT de TREN, dar a SCĂPAT ca prin minune GALERIE FOTO VIDEO

Drama s-a petrecut în apropiere de Kamina, o localitate situată la circa 600 km de Lubumbashi, capitala provinciei miniere Katanga, bogată în resurse. A fost lansată o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, în care ar fi fost implicat un tren de marfă care transporta şi persoane.

Infrastructura Republicii Democrate Congo este într-o stare extrem de precară după decenii de conflict şi neglijare, iar deplasările dintr-un loc într-altul reprezintă o problemă pentru locuitorii acestei ţări, care are aproximativ dimensiunile Europei occidentale. Cu ajutorul Băncii Mondiale a fost lansat un proces de modernizare ce cuprinde şi echipamentul feroviar.

Ironia sorţii: Un SENATOR care vorbea despre siguranţa feroviară era să fie LOVIT chiar de TREN VIDEO

În 2007, peste 100 de persoane au murit într-un accident similar în care a fost implicat un tren de marfă în care călătoreau şi oameni, în provincia Kasai-Occidental.