Accident feroviar în Brooklyn: Un tren a deraiat. Cel puţin 76 de persoane au fost rănite GALERIE FOTO

Cel puţin 76 de oameni au fost răniţi după ce un tren a deraiat, miercuri, în jurul orei locale 8:00, în Brooklyn, New York, relatează NBC News.

04 ian. 2017, 14:18

Serviciile de urgenţă au ajuns la faţa locului, în gara Atlantic, iar circulaţia trenurilor în zonă a fost întreruptă. Imagini publicate pe reţelele de socializare arată pompieri la faţa locului, precum şi o garnitură cu uşa îndoită,

Potrivit primelor informaţii, trenul a lovit peronul şi unul dintre parapeţi de la capătul şinelor. Trenul nu avea viteză mare în momentul în care s-a produs accidentul, informează autorităţile americane citate de postul de televiziune ABC News.

O femeie care se afla în trenul LIRR a spus că a auzit o bubuitură puternică atunci când trenul a intrat în gară, în Terminalul Atlantic. Pasagerii au povestit că s-a auzit o bubuitură puternică şi că după aceasta s-au deschis uşile.

Citeşte şi Locomotiva unui tren Regio a DERAIAT la Bistriţa. Traficul pe calea ferată, OPRIT

„Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar tot ce îmi amintesc din primele momente este că am ajuns pe podea”, a relatat printre lacrimi o femeie vizibil şocată de accident postului de televiziune NBC.

Mai multe persoane s-au plâns de dureri în zona gâtului şi de dureri de spate. Altele au fost transportate cu tărgi, iar alţi răniţi stăteau pe peron ţânând pungi cu gheaţă în zona capului, unde fuseseră răniţi.

Accidentul se produce după patru luni de la producerea unui accident asemănător, la terminalul Hoboken din New Jersey, în urma căruia o femeie şi-a pierdut viaţa, când trenul a deraiat şi a lovit peronul gării. În acel accident au fost răniţi aproximativ o sută de oameni.

Autorităţile americane încearcă să afle care a fost cauza deraierii trenului din gara Atlantic.