Accident grav în Bacău, provocat de un şofer băut. Şapte tineri au ajuns la spital

Un şofer, aflat în stare avansată de ebrietate, a provocat un grav accident de circulaţie, în judeţul Bacău. Şapte tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 36 de ani, care se aflau în maşină, au ajuns la spital cu răni multiple.

10 mai 2013, 17:04
Accident grav în Bacău, provocat de un şofer băut. Şapte tineri au ajuns la spital

Accidentul a avut loc în comuna băcăuană Pîrjol, de pe drumul judeţean DJ 156A. Maşina în care se aflau cei şapte tineri a intrat într-un cap de pod de pe marginea şoselei, scrie Mediafax.

În urma impactului, atât şoferul, în vârstă de 20 de ani, cât şi cei şase pasageri din autoturism au fost răniţi, ei fiind preluaţi de mai multe ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Accidentul, soldat cu şapte persoane rănite, s-a produs pe fondul vitezei excesive şi a consumului de alcool de către conducătorul auto. De altfel, aparatul alcooltest cu care a fost testat şoferul imediat după evenimentul rutier a indicat o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărului în cauză fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Poliţiştii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.