TIR lovit de tren în Bistriţa. Mai mulţi călători, între care şi copii, au fost răniţi

Un tren a lovit în plin, joi, în localitatea Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, un TIR care transporta lemne. Aproximativ 60 de călători erau în tren, parte dintre ei copii care mergeau într-o excursie. Ca urmare  accidentului, opt persoane, între care şi copii, au fost rănite. Şase dintre răniţi au fost transportaţi la spitalele din Bistriţa şi Beclean, alte două persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, dar au refuzat transportul la spital.

18 apr. 2019, 10:41
TIR lovit de tren în Bistriţa. Mai mulţi călători, între care şi copii, au fost răniţi

Nicio persoană nu a rămas încarcerată, iar șoferul TIR-ului nu prezenta leziuni, conform primei evaluări medicale, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. În trenul care avea două vagoane și circula pe direcția Dej – Beclean erau aproximativ 60 de călători, dintre care 17 copii (grup organizat).

Au fost evaluate medical persoanele din tren. Trei adulți și doi copii, toți conștienți și cooperanți, au suferit leziuni care aparent nu le pun viața în pericol.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a transmis că traficul, atât cel feroviar cât și cel rutier, a fost blocat, iar polițiștii de la Rutieră și de la Transporturi Feroviare din Beclean acționează pentru a acorda sprijin victimelor. Se fac cercetări pentru a stabili cauza și împrejurările în care a avut loc accidentul.