Accident grav în Germania: 18 morţi şi 30 răniţi, după ce un autocar s-a ciocnit cu un autotren UPDATE

18 persoane au murit şi alte 30 au fost rănite în urma unui grav accident rutier produs luni dimineață pe o autostradă din sudul Germaniei, un autocar fiind complet mistuit de flăcări după o coliziune cu un autotren, relatează AFP și cotidianul Die Welt, în ediția online.

03 iul. 2017, 08:08
Accident grav în Germania: 18 morţi şi 30 răniţi, după ce un autocar s-a ciocnit cu un autotren UPDATE

UPDATE. Unsprezece cadavre au fost descoperite în autocarul distrus de flăcări în urma accidentului din sudul Germaniei, dar echipele de intervenţie caută încă rămăşiţele altor şapte victime, a anunţat ministrul Transporturilor, Alexander Dobrindt, citat de AFP.

„Căldura a fost atât de mare încât numai structura din oţel poate fi recunoscută. Ne putem imagina ce înseamnă acest lucru pentru pasagerii din acest autocar”, a spus Dobrindt, precizând că accidentul s-a soldat şi cu 30 de răniţi, dintre care doi sunt în stare critică.

UPDATE. Autoritățile germane au confirmat că toate cele 18 persoane date dispărute în urma accidentului de autocar produs luni dimineață, în jurul orei 05:00 GMT, pe o autostradă aglomerată din sudul țării, au decedat, cel mai probabil, în incendiul care a mistuit vehiculul după coliziunea cu un autotren, transmite agențiile internaționale de presă.

‘În stadiul actual al anchetei, 30 de pasageri sunt răniți, unii grav, și transportați la spitale din împrejurimi. Celelalte persoane și-au pierdut probabil viața în autocarul în flăcări’, au indicat poliția și parchetul local, într-un comunicat.

Tragedia a fost comentată și de purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, care a declarat, într-o conferință de presă, că, ‘din nefericire, numeroase persoane — un grup de turiști din (landul estic) Saxonia — și-au pierdut viața în autocarul care a ars’.

Cancelarul Angela Merkel este ‘bulversată’ de acest accident și le transmite ‘gândurile sale răniților și apropiaților victimelor’ a adăugat Seibert.

UPDATE. Un grup de turişti în vârstă din Saxonia, în estul Germaniei, se afla la bordul autocarului care a luat foc după ce a lovit un camion în sudul Germaniei, anunţă poliţia, relatează The Associated Press şi AFP. Poliţia germană a revizuit bilanţul la 30 de răniţi şi 18 persoane date dispărute.

Accidentul a avut loc pe autostrada A9, între localitățile Münchberg și Gefrees, în landul Bavaria.

În urma coliziunii, autocarul a luat foc și a ars complet.

Potrivit poliției, 31 de pasageri au fost răniți, dintre care unii grav, iar 17 persoane sunt date dispărute. Deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat cu acestea, dar potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției, nu este exclus ca unii dintre pasageri să nu fi reușit să se salveze din autocarul în flăcări.

Conform primelor informații, autocarul se îndrepta în direcția Nürnberg când a fost prins într-un ambuteiaj și a lovit un autotren care rula în fața lui.

Poliția a închis traficul pe autostrada A9 pentru a permite intervenția echipajelor de salvare. Potrivit presei locale, la locul accidentului au aterizat patru elicoptere.