Accident grav în Iaşi: Un TIR a LOVIT un tramvai. Două persoane sunt rănite

Două persoane au fost rănite, joi la prânz, după ce un TIR a intrat pe contrasens şi a lovit un tramvai, acesta sărind de pe şine. Accidentul a avut loc în zona Podul de Piatră, din Iaşi. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de descarcerare, SMURD şi ambulanţe. Echipaje ale ISU au curăţat şoseaua de combustibilul scurs de la TIR.

14 mart. 2013, 10:30
Accident grav în Iaşi: Un TIR a LOVIT un tramvai. Două persoane sunt rănite

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Iaşi în jurul orei 12.00, un TIR a intrat pe contrasens după ce şoferul a încercat să facă o manevră de depăşire, lovind un tramvai care circula pe traseul liniei 11, în zona Podul de Piatră, din municipiul Iaşi.

„Trei echipaje de prim ajutor şi un echipaj de stingere au acţionat la faţa locului. Situaţia este sub coontrol, nu mai e pericol de incendiu. Victimele sunt vatmanul tramvaiului şi un călător. Ei se află în afara oricăriu pericol şi au fost deja transportaţi la spital”, a declarat Silvia Spiridon, de la ISU Iaşi, pentru România TV.

Vatmanul Vasile Gheorghiu, în vârstă de 49 de ani, s-a ales cu o fractură la picior, iar o pasageră din tramvai a suferit răni ale membrelor inferioare. Cele două victime ale accidentului au fost preluate de un echipaj SMURD şi duse Spitalul „Sfântul Spiridon”. Medicii spun că starea lor este în afara oricărui pericol.

Şoferul TIR-ului s-a ales cu dosar penal. „Faţă de conducătorul camionului au fost întocmite acte premergătoare unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporal din culpă”, a declarat subinsepctor Alexandru Chelaru, de la Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Iaşi.