Accident grav în pasajul Unirii. Doi tineri au fost răniți și transportați în stare critică la spital. Mărturiile uneia dintre victime: „M-am urcat pasager cu unul pe care nu îl cunoşteam”

Un accident grav a avut loc zilele trecute în Pasajul Unirii din București, ducând la blocarea circulației pentru mai multe ore. Un motociclist s-a lovit de de peretele pasajului și atât el, cât și pasagerul său au fost răniți și transportați la spital în stare gravă.

28 mart. 2024, 22:16

Un accident a închis din nou Pasajul Unirii, după ce un mototcilcist în vârstă de 32 de ani a intrat în peretele pasajului. În urma impactului puternic, atât bărbatul, cât și o tânără în vârstă de 22 de ani, pasager pe motor, au fost răniți și transportați la spital pentru ingrijiri.

Citește și: Accident grav. Cel puţin 5 oameni au murit după ce un autocar s-a răsturnat pe autostradă. Plan Roşu de Intervenţie şi la Constanţa

Accident grav în pasajul Unirii. Ce mărturii face una dintre victime

Accidentul a avut loc marți seară, în jurul orei 21:00, iar pentru mai bine de două ore, traficul a fost restricţionat în interiorul Pasajului Unirii pe sensul de mers către Bulevardul Mărășești până la terminarea măsurătorilor și cercetărilor de la fața locului.

„La data de 26 martie a.c., în jurul orei 21.20, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulație în Pasajul Unirii. Din primele informații, conducătorul unei motociclete care se deplasa în Pasajul Unirii ar fi intrat în coliziune cu peretele pasajului. În urma impactului, atât conducătorul moto, cât și pasagera au suferit vătămări corporale. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier. La acest moment traficul rutier este restricționat în Pasajul Unirii, sensul de mers către bd. Mărășești”, au transmis poliţiştii după accident.

Patru motocicliști au intrat cu viteză în Pasajul Unirii. Unul dintre ei este surprins de o cameră în timp ce schimbă banda atunci când ajunge în spatele unui autobuz. Într-o manevră inconștientă, depășește la limită mijlocul de transport în comun și o altă mașină care a și filmat tot accidentul cu o cameră de bord. În mai puțin de o secundă, motociclistul a atins cu roata peretele pasajului și a căzut pe asfalt. Atât el, cât și pasagera lui au fost răniți grav, ajungând la spital.

„Eram mai mulţi. Fiecare avea câte un pasager. El o lua mereu în faţă. A pierdut controlul total şi am intrat direct în parapet. M-am urcat pasager cu unul pe care nu îl cunoşteam. L-am cunoscut aseară. Am aflat astăzi că avea motorul de trei ore. Trebuia să facem stânga. Şi a întors prin Pasaj la Unirii. Mai eram cu un amic după noi şi s-a enervat foarte tare şi a vrut să ajungem cât mai repede în partea cealalată ca să-i prindem din urmă”, a declarat Alexandra, victima accidentului, potrivit Observator.

Alexandra urmează cursurile unei școli moto. Casca de protecție dăruită de tatăl ei de Crăciun i-a salvat viața, mai ales că se vede pe imagini cum se loveste cu craniul de mai multe ori atât de perete, cât și de asfalt.

„Eu sunt în şcoală acum. Urma să am treseul în aprilie, dar va trebui să îl anulez. Mi-au scos splina. Am mâna în ghips şi am o fractură foarte urâtă şi grea care trebuie operată. Faptul că am avut echipament m-a salvat şi sunt astăzi în viaţă”, a mai spus tânăra.

Instructorul moto Eduard Enea a explicat importanța căștii de protecție în timpul conducerii unei motociclete: „Un moment de nebunie, a vrut el să demonsteze ceva, să şi impresioneze. „Cum merg eu la limită“. Asta este o depăşire la limită pe care nu a reuşit să o facă. Se vede şi în filmare că loveşte cu capul de parapet şi pe urmă, jos, iarăşi cu capul. Deci, dacă nu ar fi avut cască, nu ar fi avut nicio şansă”.

Circulația în pasaj a fost oprită timp de două ore pe sensul pe car es-a produs accidentul.

Citește și: Accident teribil la Oradea. Bolidul condus de un tânăr de 19 ani s-a rupt în două VIDEO