Accident grav de autobuz în Spania. Cel puţin 14 studenţi Erasmus au murit. Anunţ OFICIAL de la MAE VIDEO

Cel puţin 14 persoane au decedat după ce un autobuz plin cu studenţi Erasmus, care proveneau din mai multe ţări europene, s-a izbit de o maşină, înainte de a se răsturna în apropiere de oraşul Freginals, din Catalonia, la doar 180 de kilometri sud de Barcelona, transmite The Irish Independent.

20 mart. 2016, 11:28

Studenţii se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia, atunci când autobuzul cu 60 de pasageri s-a izbit de o maşină la ora locală 6.00 A.M.

Autobuzul avea drept destinaţie Barcelona, însă s-a răsturnat pe autostrada A7, în apropiere de oraşul pitoresc Frefinals.

Presa spaniolă vorbeşte de 14 morţi şi mai mulţi răniţi, într-un autobuz cu peste 50 de studenţi Erasmus la bord. Naţionalităţile celor decedaţi nu sunt cunoscute, iar peste 20 de echipe de intervenţie s-au deplasat la locul accidentului.

Studenţii din autobuzul implicat în accident studiau la Universitatea Barcelona, iar cei mai mulţi dintre ei erau studenţi veniţi prin programul Erasmus. 

Printre persoanele decedate se numără şi studenţi străini.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, pentru România TV, că printre răniţii care au fost transportaţi la spitale nu se numără niciun român şi că rămâne de văzut dacă există vreun conaţional printre persoanele decedate.

„Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie accidentul de autocar produs în cursul acestei dimineţi, în apropierea localităţii Freginals, provincia Tarragona, Spania, soldat cu decesul şi rănirea mai multor persoane. În acest sens, oficiul consular român a contactat în regim de urgenţă autorităţile spaniole în vederea verificării dacă printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români.

Conform ultimelor informaţii obţinute de la autorităţile locale, printre cetăţenii care au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti nu au fost identificate persoane de cetăţenie română.

Trupurile neînsufleţite ale persoanelor decedate au fost transferate la Institutul de Medicină Legală unde se desfăşoară procedurile de identificare. Verificările sunt în curs şi o echipă consulară mobilă se va deplasa la locul accidentului pentru a obţine informaţii suplimentare.

Consulatul General al României la Barcelona rămâne în permanentă legătură cu autorităţile spaniole şi este pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate”, se arată în comunicatul MAE pentru România TV.