Accident grav în Teleorman, un mort şi 14 răniţi. S-a activat Planul Roşu VIDEO

Autorităţile din Teleorman au activat, joi, Planul Roşu de intervenţie după ce un microbuz  şi un autoturism s-au ciocnit în zona localităţii Bujoreni. O persoană a decedat, iar nouăt sunt rănite. Din primele cercetări, se pare că vinovat de producerea accidentului ar fi şoferul autoturismului care a efectuat o depăşire neregulamentară şi a intrat direct în microbuz. 

12 apr. 2018, 05:11

Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit, joi dimineaţa, în judeţul Teleorman, între Drăgăneşti de Vlaşca şi Bujoreni. S-a activat Planul Roşu de intervenţie. O persoană a decedat, nouă răniţi au fost duşi la spital, unul dintre ei fiind transportat cu elicopterul la Bucureşti, iar alte cinci persoane au refuzat transportul la spital, în urma accidentului de joi dimineaţa de pe DN 6 din zona localităţii Bujoreni, informează ISU Teleorman.

„Bilanţ final accident: 15 persoane implicate în accident, 5 au refuzat transportul la spital, 6 au fost transportate la Spitalul Judeţean Alexandria, 3 la spitalele din Bucureşti (1 cu elicopterul şi 2 cu ambulanţele de terapie intensivă ale ISU MB) şi 1 persoană decedată (şoferul autoturismului)”, precizează ISU Teleorman, potrivit Agerpres

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, accidentul s-a produs după ce şoferul unui autoturism care circula pe DN 6 dinspre Bucureşti spre Alexandria a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu microbuzul. Persoana decedată în accident este şoferul autoturismului.

„În microbuz se aflau 12 persoane. Forţele de intervenţie au fost suplimentate pe timpul operaţiunilor de salvare, la faţa locului ajungând 5 ambulanţe SAJ, 4 SMURD, 1 ATPVM (autospecială pentru transport personal şi victime multiple, n.r.) şi un elicopter SMURD cu medic. Medicul de pe elicopter a coordonat operaţiunile medicale şi a asigurat triajul persoanelor rănite”, informează ISU Teleorman.

Conform sursei citate, toate persoanele rănite sunt conştiente şi stabile, cu multiple traumatisme.