Accident grav în Tulcea: 10 medici au fost răniţi. Două ambarcaţiuni, implicate într-un accident naval

Grav accident în Delta Dunării. 10 medici din Republica Moldova au ajuns la spital după ce ambarcaţiunea care îi ducea spre hotel s-a ciocnit de o altă barcă. Cei vinovaţi de producerea accidentului au fugit de la faţa locului. 

03 nov. 2016, 20:14
Accident grav în Tulcea: 10 medici au fost răniţi. Două ambarcaţiuni, implicate într-un accident naval

14 pasageri, însoţiţi de un barcagiu, mergeau în Deltă, la un congres de cardiologie. Din cauza întunericului, barca în care erau a fost lovită de o alta, în care erau trei persoane. În urma impactului puternic, medicii s-au ales cu leziuni grave. Ei au fost aduşi cu o şalupă la mal, apoi au fost preluaţi de ambulanţe.

În total, 10 medici au ajuns la spital cu răni grave. Potrivit România TV, martorii spun că barca de care s-au ciocnit şi în care se aflau trei persoane, a plecat de la locul accidentului. Poliţiştii fac acum cercetări pentru a afla cum anume a avut loc accidentul.

Unul dintre răniţii în accidentul de pe Dunăre va fi adus în Capitală, iar alţi doi rămân internaţi la Tulcea.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, persoana care a suferit un traumatism cranio-cerebral după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Dunăre va fi adusă la spitalul Bagdasar Arseni, din Capitală.

Prefectul judeţului Tulcea, Cristian Alexandru Iordan, a declarat pentru News.ro că în accidentul naval de joi seară, petrecut la Mila 35, au fost implicate două ambarcaţiuni de tip Water-taxi, în care se aflau în total 14 persoane din Republica Moldova – 11 într-o ambarcaţiune şi trei în cealaltă. Sursa citată a precizat că şase dintre aceste persoane sunt medici.

Potrivit prefectului de Tulcea, în urma accidentului, şase persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Tulcea.

„Trei dintre acestea au fost deja externate, două vor mai rămâne internate în spital pentru 24 de ore, iar o altă persoană care a suferit un traumatism cranian a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie din Constanţa”, a mai declarat prefectul judeţului Tulcea.

Imediat de la primirea apelului, la faţa locului s-au deplasat echipajele de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială cu apă şi spumă, una de descarcerare, şi două echipaje SMURD.

„Ajunse la locul evenimentului, echipele de intervenţie ale ISU Tulcea, împreună cu forţele de sprijin, au început misiunea de salvare şi de preluare a persoanelor care au fost implicate în accidentul naval, astfel că şase persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, iar celelate opt persoane au fost monitorizate medical, dar au refuzat transportul către spital”, se arată în comunicatul ISU Tulcea, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei, în acest caz a fost deschis un diosar penal pentru vătămare corporală din culpă.