Accident grav la raliul Iaşului. Pilotul Adi Răspopa a fost transportat în comă la spital VIDEO

Proba a doua din cadrul ediţiei din acest an a Raliului Iaşului a fost oprită sâmbătă după ce maşina echipajului Adrian Răspopa/Cosmin Diacu a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Pilotul Adrian Răspopa a fost găsit inconştient, a fost resuscintat şi transportat la spital.

04 sept. 2021, 14:27
Accident grav la raliul Iaşului. Pilotul Adi Răspopa a fost transportat în comă la spital VIDEO

UPDATE. Pilotul Adrian Răspopa, care a suferit un accident rutier grav în timpul specialei de la Raliul Iaşiului, a murit la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi, după două ore în care medicii au încercat să îi salveze viaţa.

„Pacientul a decedat în sala de operaţie. A fost resuscitat timp de două ore, în total, atât în UPU cât şi în sala de operaţie. S-a intervenit chirurgical. S-a făcut tot ce este medical posibil”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Accident grav la raliul Iaşului, pe PS2 în zona localităţii Hadâmbu. Pilotul Adrian Răspopa a rămas  încarcerat după ce maşina lui a lovit un cap de pod la aproximativ 5 km de la Startul probei PS 2 Hadâmbu.

Copilotul Cosmin Diacu a ieşit singur din maşină. La locul accidentului a intervenit şi un elicopter SMURD care l-a preluat pe pilotul Adrian Răspopa.

„Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă”, au transmis reprezentanţii Federatiei Române de Automobilism Sportiv.

Pilotul Adrian Răspopa a fost găsit în stop cardio-respirator şi a fost resuscitat. Ulterior, un echipaj SMURD l-a transportat cu elicopterul la Spitalul Sfântul Spiridon Iași.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că deşi pilotul Adrian Răspopa a suferit multiple leziuni grave la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral şi a intrat în comă, medicii depun toate eforturile pentru a-i salva viaţa.

„Este într-o stare critică, în şoc hipovolemic, comă post resuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigaţii şi se iau decizii în ceea ce priveşte necesitatea resuscitării în continuare şi a intrării în sala de operaţie. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral. Echipa din spital, ATI şi Urgenţe şi clinici chirurgicale, fac toate eforturile pentru menţinerea în viaţă”, a explicat prof. univ. dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, citată de Agerpres.

Copilotul Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare.