Accident grav pe A1, o femeie de 37 de ani, însărcinată, a murit pe loc

O femeie însărcinată, în vârstă de 37 de ani, a murit în accidentul produs miercuri pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Șase oameni au ajuns la spital. 

02 sept. 2020, 12:28

Conform Poliției Hunedoara, un cetățean bulgar, în timp ce conducea un autovehicul cu remorca, având 6 pasageri, toți cetățeni bulgari, pe A1, a pierdut controlul asupra direcției, a lovit glisiera din partea dreapta și s-a răsturnat pe partea stângă, rămânând pe banda de urgență și parțial pe banda 1, relatează Mediafax. Femeia care a murit în urma accidentului rutier avea 37 de ani și era însărcinată.

 

„La solicitarea primită prin 112 s-au deplasat echipaje de pompieri ale Detaşamentului Deva şi Secţiei Ilia, specializate în descarcerare şi prim-ajutor, şi personal medical al SAJ cu 6 autospeciale şi autosanitare. Într-un microbuz răsturnat, în care călătoreau 7 persoane, 4 bărbaţi şi 3 femei, cu cetăţenie bulgară, echipele de intervenţie au găsit o femeie de 37 de ani însărcinată şi încarcerată, aflată în stop cardiorespirator. Celelalte persoane din microbuz care s-au autoevacuat prezentau leziuni minore. Metodele de resuscitare au rămas fără efect în cazul femeii, aceasta fiind declarată decedată de medicii SAJ. La UPU Deva au ajuns 6 persoane cu traumatisme minore, cu 2 ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

În urma accidentului, traficul rutier în zonă s-a desfășurat pe o singură bandă. În acest caz a fost întocmit dosar penal.

Remorca a fost proiectată la 10 metri după autovehicul, ramând pe banda de urgență. O femeie a fost prinsă parțial sub autovehiculul răsturnat. Deși s-au efectuat manevre de resuscitare, aceasta a fost declarată decedată. Femeia avea 37 de ani și era însărcinată.

Dintre ceilalți pasageri, au fost transportate la spitalul din Deva două femei, care, din primele investigații, sunt rănite.

De asemenea, și ceilalți 4 pasageri au fost duși la spital, primele informații arătând că nu au răni grave.