Accident grav pe DN1. O cisternă plină cu acid sulfuric s-a răsturnat. Şoferul a murit

Clipe de groază pe DN1 în dreptul oraşului Câmpina. O cisternă plină cu acid sulfuric a luat foc, după ce şoferul a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat. Cisterna a rupt şi o conductă de gaze. Din cauza pericolului, pompierii au oprit alimentarea cu gaze şi au izolat imediat zona pe aproximativ un kilometru.

06 apr. 2016, 05:09
Accident grav pe DN1. O cisternă plină cu acid sulfuric s-a răsturnat. Şoferul a murit

UPDATE. Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a deschis, miercuri, un dosar penal după ce o cisternă cu o capacitate de 40 de tone în care se afla acid sulfuric s-a răsturnat pe DN 1, în apropiere de Câmpina, șoferul pierzându-și viața.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că în acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă, anchetatorii luând în calcul toate variantele.

Accidentul a avut loc pe DN1, la kilometrul 91. Şoferul venea dinspre Sinaia în momentul în care a pierdut controlul volanului. A rupt o conductă de gaze, după care s-a oprit într-un parapet şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma impactului, cisterna în care se aflau 40 de tone de acid sulfuric a luat foc. Timp de câteva zeci de minute pompierii au încercat să stingă flăcările de la distanţă şi să răcească cisterna pentru a nu exploda.

Din păcate, după ce incendiul a fost lichidat, şoferul a fost găsit decedat sub cabină. 

Traficul a fost deviat spre Câmpina.

Citeşte şi Trafic DEVIAT în Dolj. O cisternă cu GPL s-a răsturnat între Maglavit şi Poiana Mare