Accident grav pe Lacul Snagov. Care este starea celor cinci victime

Scene şocante pe Lacul Snagov. Cinci oameni au fost răniţi după ce ambarcaţiunile în care se aflau s-au ciocnit. O altă victimă dată dispărută a fost găsită după câteva ore de scafandrii în lac. Din păcate pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic.

14 iun. 2015, 07:32
Accident grav pe Lacul Snagov. Care este starea celor cinci victime

UPDATE, 11.40. Bărbatul dispărut în urma accidentului de pe Lacul Snagov a fost scos mort din apă, de scafandri. Cinci oameni au fost răniţi după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit violent. Martorii spun că autorul tragediei este fiul unui afacerist. Tânărul era băut în momentul în care a lovit cu şalupa personală ambarcaţiunea localnicului care a murit.

Un teribil accident între două ambarcaţiuni s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Lacul Snagov. Cinci persoane sunt rănite în urma impactului puternic dintre cele două bărci şi se pare că ar fi existat şi a şasea persoană, care ar fi căzut în apă şi nu a fost găsită până acum.

Unul dintre răniţi este în comă. Coordonatorul SMURD, Bogdan Opriţa, a dat informaţii despre starea victimelor.

„Din informatiile pe care le avem, in urma impactului au rezultat 5 victime, existand declaratii ca ar fi o a şasea persoana care nu a fost gasita şi e căutata de scafandri ISU Ilfov. Din cele 5 victime, una dintre ele a refuzat transportul la spital, două au fost transportate la Elias, două la Floreasca. La Elias, o femeie si un barbat care au suferit traumatrisme minore craniene si fracturi la membrele inferioare, iar la Floreasca tot un barbat si o femeie, cu rani grave, cu fracturi. Cealalata victimă are traumatism cranio cerebral si fractura deschisa la un membru inferior”, a declarat Opriţa pentru România TV.

„Incidentul a avut loc in cursul noptii tarziu, am fost informat de catre ISU Bucuresti. A fost deplasat echipajul de scafandri având in vedere că, pe langă alte echipaje medicale de urgenţă şi de prim ajutor, din pacate mai avem o persoană disparuta. Echipajele de scafandri ale pompierilor Bucuresti încă o caută. Banuim ca va fi declarata decedata la scoaterea din apă”, a declarat Raed Arafat.

Ambarcaţiunile implicate în accident sunt o barcă particulară şi una aparţinând unui restaurant de pe malul lacului.

Din primele informaţii, vinovat pentru producerea teribilului accident pare să fie proprietarul bărcii particulare, care ar fi navigat pe lac cu viteză excesivă, în condiţii de întuneric. Acesta ar fi lovit ambarcaţiunea restaurantului. De altfel, bărbatul a refuzat să facă testele de alcoolemie.

Potrivit informaţiilor recente de la autorităşi, la Spitalul Elias se află internate două persoane, cu traumatisme şi fracturi, iar două – un bărbat şi o femeie – la Spitalul Floreasca. Bărbatul a suferit traumatisme şi fracturi deschise, iar femeia se află în stare gravă, critică, având leziuni multiple, traumatism sever cranio-cerebral şi mai multe fracturi deschise.

Echipe de poliţie, salvare  şi scafandri s-au deplasat la locul tragediei. Scafandrii încearcă să o descopere pe cea de-a şasea persoană care s-ar fi aflat în ambarcaţiunea restaurantului şi care s-ar fi înecat.