Accident grav, un român a intrat cu TIR-ul până în bucătăria unei case: „Am crezut că e cutremur”

Doi italieni, mamă și fiu, domiciliați în Molinello di Roncoferraro, provincia Mantova, din Lombardia, au trecut printr-o spaimă teribilă, când un TIR condus de un șofer român a intrat în zidul locuinței lor.

22 feb. 2023, 21:42

ACCIDENT teribil provocat de un român în Italia. Un șofer român a reușit „performanța” de a intra cu TIR-ul pe care-l conducea direct în bucătăria unei case. Teribilul accident s-a petrecut în Mantova, din Lombardia, Italia.Două persoane, o mamă și fiul ei, au tras spaima vieții lor.

România, pe primul loc la numărul deceselor cauzate de accidente rutiere în Uniunea Europeană și în 2022
Accidentul a avut loc marți dimineață, 21 februarie. Un TIR condus de un șofer român a lovit zidul unei case, oprindu-se direct în bucătărie.

„Ne-am speriat cumplit, am crezut că este cutremur”, au declarat cei doi pentru publicația locală Gazzetta di Mantova.

Din câte se pare, șoferul era angajat al unei firme de transport marfă din Oglio Po. Din cauza ceții și a neadaptării vitezi la condițiile de trafic, românul a pierdut controlul volanului, izbindu-se cu camionul în peretele casei. Din fericire, după cum remarcă chiar proprietarii casei, TIR-ul a lovit bucătăria, dormitoarele în care se odihneau cei doi fiind la etaj.

„Dacă n-ar fi fost balustrada, care a amortizat puțin impactul, camionul ar fi doborât totul și probabil că noi n-am mai fi fost acum aici să vorbim despre asta”, a mai declarat proprietarul casei.

Cu o cameră distrusă complet și moloz aproape peste tot, casa a fost declarată nelocuibilă de autoritățile de la Primărie. Pagubele sunt considerabile și urmează a fi stabilitate cu exactitate.

Anastasia, fetița rănită în accidentul de tren dintre Salcea și Prelipca, a murit. Fratele său mai mic a supraviețuit și este în stare bună
La locul accidentului s-au prezentat polițiștii rutieri, pompierii și agenții Poliției Locale din Roncoferraro. Un tractor a fost cuplat la cabina camionului și l-a extras din peretele clădirii.

Tronsonul de stradă pe care s-a produs accidentul este recunoscut drept unul dintre cele mai periculoase din întreaga zonă, în acel loc înregistrându-se mai multe accidente de-a lungul timpului.