Accident în Capitală: Un taxi a fost prins între două tramvaie. Circulaţia a fost reluată VIDEO

Un grav accident rutier a avut loc în Bucureşti, miercuri dimineaţa, după ce un taxi a fost prins între două tramvaie. Cele două victime, şoferul şi o pasageră, au fost duse la spital.

27 mart. 2013, 07:13
Accident în Capitală: Un taxi a fost prins între două tramvaie. Circulaţia a fost reluată VIDEO

Un taxi a fost prins între două tramvaie ale liniilor 1 şi 11, în zona intersecţiei Şoseaua Progresul cu Calea 13 Septembrie, şoferul şi o femeie care se afla în maşină fiind duşi la spital, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, potrivit Mediafax.

Citeşte şi ACCIDENT GRAV în Capitală: Două persoane au fost rănite după ce maşinile în care se aflau s-au lovit

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a spus că taximetrul a fost prins între două tramvaie ale liniilor 1 şi 11 care circulau în sens opus, accidentul fiind sesizat în jurul orei 8.35.

În urma accidentului, şoferul taximetrului, în vârstă de 35 de ani, a fost rănit la nivelul capului, însă este conştient, acesta fiind transportat la spital.

Pasagera, o femeie de 28 de ani, este de asemenea suspectă de fractură de claviculă. Ea a fost dusă la Spitalul Universitar pentru mai multe investigaţii.

„Taximetristul a ieşti de pe strada Fruntea Lată, nu a acordat prioritate tramvaiului care se deplasa către intersecţia Răzoare. Acesta a fost acroşat şi ulterior aruncat în alt tramvai care se deplasa din sens opus, taximetristul fiind prins între cele două tramvaie pe linia de rulare a acestora”, a declarat Andrei Codău, inspector la Poliţia Rutieră, pentru România TV.

Circulaţia tramvaielor în zona producerii accidentului a fost blocată pe ambele sensuri pentru a se face cercetarea la faţa locului şi a se stabili cauza accidentului.

Circulaţia tramvaielor liniilor 1, 8, 11 şi 25 a fost reluată în jurul orei 9.45, aceasta fiind deviată miercuri dimineaţa timp de aproape o oră, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

RATB a introdus începând cu ora 9.30 o linie navetă de autobuze pentru preluarea călătorilor de pe traseul tramvaielor liniei 1, respectiv de la Gara Basarab până intersecţia dintre şoseaua Progresului şi Calea 13 Septembrie, locul unde a avut loc accidentul.

Citeşte şi Patru persoane, rănite după ce un şofer a făcut o depăşire riscantă VIDEO

Pe numele taximetristului se va întocmi un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeşte şi Un şofer a provocat un accident şi a fugit de la locul faptei VIDEO

Cele două persoane rănite nu au rămas încarcerate în urma accidentului, acestea fiind scoase pe geamuri din maşina prinsă între cele două tramvaie, a precizat Daniel Vasile. La faţa locului au fost trimise un echipaj de prim ajutor, unul de descarcerare şi o autospecială de stingere incendiu. Traficul în zona producerii accidentului a fost restricţionat, la faţa locului fiind echipaje de la Brigada de Poliţie Rutieră.

La jumătatea lunii martie a avut loc un alt accident care a implicat o maşină şi un tramvai. Un bărbat a fost rănit uşor, în Capitală, după ce autoturismul pe care îl conducea a fost acroşat de un tramvai al liniei 41.

Citeşte şi Patronul Speed Taxi, condus pe ultimul drum. Alexandru Nedelescu a muncit până la epuizare VIDEO