Accident în Carolina de Nord: Un tren Amtrak s-a ciocnit cu un camion şi a deraiat. 55 de răniţi VIDEO

Accidentul s-a produs în Halifax County, din statul american Carolina de Nord, în apropiere de statul vecin, Virginia, după ce un camion a lovit, luni, trenul de pasageri. Trenul Amtrak a deraiat. În urma coliziunii, 55 de pasageri au fost răniţi şi transportaţi la spital.

10 mart. 2015, 07:51
Accident în Carolina de Nord: Un tren Amtrak s-a ciocnit cu un camion şi a deraiat. 55 de răniţi VIDEO

Accidentul s-a produs luni după-amiază, la intersecţia dintre autostrada 301 şi calea ferată pe care se deplasa trenul Amtrak. Se pare că autotrenul fusese prins în trafic, în dreptul inetrsecţiei cu calea ferată. Unul dintre vagoanele trenului a deraiat, informează WRAL News.

Citeşte şi COLIZIUNE între un tren şi un camion în SUA: Un mort şi peste 60 de răniţi

În urma coliziunii, alte trei vagoane ale trenului au ieşit de pe şine. 55 de persoane au fost rănite, între care numai una dintre ele are răni mai serioase. Celelalte au suferit răni minore şi au primit asitenţă medicală la spital, unde au fost duse cu maşinile de slavare. Trenul mergea pe ruta Raleigh, NC spre  Philadelphia, Pennsylvania.

„S-a auzit un zgomot puternic şi am simţit o samucitură, apoi trenul s-a oprit. Nu ştiu dacă conductorul începuse să frâneze, nu s-a simţit. Nu am auzit niciun semnal. Totul s-a produs pe neaşteptate”, a povestit Charlotte Story, o pasageră.

Un martor ocular la accident, Amber Keeter, a relatat pentru WRAL că se afla în spatele trailerului înainte de producerea accidentului şi i s-a părut că şoferul încerca să facă o întoarcere pe sensul celălat de mers, chiar în dreptul intersecţiei şi că nu reuşise, din cauză că era prea mare pentru spaţiul pe care îl avea la dispoziţie. Astfel, trailerul rămăsese blocat chiar în intersecţie.