Accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui, se circulă în coloană. Şoferii încetinesc pentru a fotografia maşinile avariate

Un accident de circulaţie s-a petrecut pe Autostrada Soarelui. Potrivit INFOTRAFIC, trei maişini au fost implicate în carambol. Traficul se desfăşoară cu dificultate. De asemenea, un alt accident s-a produs la kilometrul 126, între Feteşti şi Drajna.

24 iul. 2016, 16:01
Accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui, se circulă în coloană. Şoferii încetinesc pentru a fotografia maşinile avariate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, duminică după-amiază, pe autostrada A2, traficul rutier este intens pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti.

La kilometrul 126, între Feteşti şi Drajna, se circulă îngreunat pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti, din cauza unei tamponări în care au fost implicate două autoturisme. Unul dintre acestea rămăsese imobilizat pe banda a doua, iar celălalt pe prima. Au fost scoase pe banda de urgenţă, urmând să fie ridicate de autoplatforme. Benzile de circulaţie au fost eliberate, dar în zona accidentului se circulă cu viteză redusă, pentru că mulţi automobilişti încetinesc pentru a observa (chiar fotografia) maşinile avariate.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, viteza medie de deplasare este de aproximativ 80-90 km/h pe anumite porţiuni din tronsoanele Lehliu-Gară – Drajna şi Drajna – Feteşti, zone încă aglomerate.

De asemenea, la kilometrul 50+500 de metri (către Bucureşti), s-a produs o tamponare în care au fost implicate trei autovehicule. După aproximativ o oră, traficul rutier a fost reluat pe ambele benzi la kilometrul50+500 de metri, pe sensul de mers către Bucureşti, între Lehliu-Gară şi Fundulea. Circulaţia s-a desfăşurat doar pe banda a doua.

În zona accidentului încă se circulă în coloană, dar traficul se va fluidiza în scurt timp.

Alte două tamponări, în care au fost implicate câte două maşini, s-au produs la kilometrii 53 şi 88. Acestea au fost scoase pe banda de urgenţă.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiți :

  • să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
  • să respecte limitele legale de viteză;
  • să folosească luminile de întâlnire;
  • să seasigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
  • să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
  • să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
  • să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
  • în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.