Accident în mina Livezeni. Un bărbat a murit după ce a fost lovit în cap de un obiect. A fost deschis dosar penal

Un miner în vârstă de 41 de ani de la Mina Livezeni şi-a pierdut viaţa, miercuri, după ce un corp de 150 de kilograme i-a căzut în cap în timp ce transporta material pentru punerea în funcţiune a unui abataj mecanizat. Poliţiştii din judeţul Hunedoara au deschis dosar penal, cercetările în acest caz fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani.

23 mai 2018, 08:24
Accident în mina Livezeni. Un bărbat a murit după ce a fost lovit în cap de un obiect. A fost deschis dosar penal

Un miner și-a pierdut viața, miercuri dimineață, în Mina Livezeni. Bărbatul în vârstă de 41 de ani intrase în schimb la ora 5. A coborât în mină, unde avea de efectuat un transport. Mai exact, trebuia să care mai mulți stâlpi. Un corp de 150 de kg i-a căzut în cap. Lovitura a fost puternică, iar bărbatul a căzut secerat. Minerul lucra în domeniu de 23 de ani. Este al doilea ortac care își pierde viața la serviciu în ultimele 6 luni. 

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara au demarat cercetările pentru a stabili condiţiile producerii accidentului. Deocamdată, nu s-a stabilit ce era obiectul care a rănit mminerul.

„Un miner de 41 de ani, cu 18 ani vechime în domeniu, a fost declarat decedat, după manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră. Bărbatul a fost surprins de căderea unui corp de aproximativ 150 de kilograme, în timp ce transporta material pentru punerea în funcţiune a unui abataj mecanizat. A fost lovit în zona cervical. Accidentul a avut loc la Panoul 5, stratul 13, orizont 100”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate a declarat pentru News.ro.

Poliţiştii din judeţul Hunedoara au deschis dosar penal, cercetările în acest caz fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani.

„Astăzi (miercuri – n.r.), Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată cu privire la producerea, în subteranul EM Livezeni, a unui accident de muncă, în urma căruia a fost rănit de un utilaj, în zona capului, un miner în vârstă de 41 de ani. În ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a decedat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, cercetările fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, în vedrea stabirii circumstanţelor producerii accidentului”, transmite IPJ Hunedoara.