Accident înfiorător în Bucureşti. Doi copii, loviţi de o maşină de Poliţie în misiune. O fetiţă nu a avut nicio şansă. UPDATE: reacţia premierului Ciucă

Un accident deosebit de grav a avut loc, joi, în sectorul 1 al Capitalei. O fetiţă de 13 ani a murit şi o alta de 11 ani a fost grav rănită, după ce au fost spulberate pe trecerea de pietoni de o maşină de Poliţie.

13 ian. 2022, 18:55
Accident înfiorător în Bucureşti. Doi copii, loviţi de o maşină de Poliţie în misiune. O fetiţă nu a avut nicio şansă. UPDATE: reacţia premierului Ciucă

UPDATE Accident înfiorător în Bucureşti.: Premierul Nicolae Ciucă a luat primele măsuri după accidentul mortal din București. „Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției.

Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a spus Nicoale Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Accident înfiorător în Bucureşti. Din primele informaţii, incidentul a avut loc joi după-amiază pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1 şi a fost provocat de o maşină de Poliţie.

Autospeciala ar aparţine unei secţii de Poliţie. Sunt la faţa locului în acest moment medicii de la SMURD.

Citeşte şi: CODUL RUTIER 2022. Schimbări la şcoala de şoferi, dar şi pentru şoferii care au permisul auto suspendat

Unul dintre copii, o fetiţă, a fost grav rănită. Medicii chemaţi de urgenţă au încercat să îl resusisciteze, însă eforturile lor s-au dovedit zadarnice.

Cealaltă copilă de 11 ani a fost transportată de urgenţă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, cu răni grave. Din primele informaţii, medicii spun că starea ei este stabilă.

La faţa locului au intervenit şi poliţiştii de la Brigada Rutieră pentru că este vorba despre un accident cu victimem. Indiferent situaţie şi dacă medicii reuşesc să salveze copilul, urmează să fie deschis un dosar penal.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă poliţiştii erau în misiune, dacă era pe trecerea de pietoni copilul dau dacă a traversat neregulamentar.

Traficul este restricţionat pe bulevarul Laminorului în zona în care a avut loc accidentul.

Un copil a fost lovit de o maşină de Poliţie. Primele date ale anchetatorilor

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1.
Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.
Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune
La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.
Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi: Bolnavii de COVID-19 se vor putea trata în centrele de evaluare ambulatorie fără bilet de trimitere de la medicul de familie, doar pe baza unui test pozitiv