Accident între un tramvai şi un compactor, trei muncitori au ajuns la spital

Trei bărbaţi care lucrau la asfaltarea podului Alexandru cel Bun, din Iaşi, au ajuns la spital, joi seara, după ce un tramvai a acroşat compactorul cilindric cu ajutorul căruia lucrau.

05 apr. 2018, 18:47
Accident între un tramvai şi un compactor, trei muncitori au ajuns la spital

Trei muncitori care lucrau pe podul Alexandru cel Bun au fost răniţi, după ce un tramvai a acroşat compactorul folosit la asfaltare. Din primele cercetări, se pare utilajul era manevrat neregulamentar.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului a reieşit că un tramvai care circula regulamentar a acroşat un compactor cilindric manevrat neregulamentar pe partea carosabilă de către un bărbat. În urma impactului, alţi doi muncitori au fost loviţi, cei trei fiind transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă şi nerespectarea acestor măsuri”, a declarat Adina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Potrivit Mediafax, muncitorii care lucrau la „peticirea” podului nu acţionau după protecţia unui grilaj pe care să se afle semne de avertizare rutieră şi ocolire, aşa cum solicită legislaţia în domeniu.

Unul dintre muncitorii care au fost duşi la spital este în stare gravă, spun medicii, acesta fiind intubat.

„La faţa locului a mers un echipaj TIM, un echipaj EPA şi o ambulanţă. Cei trei pacienţi au ajuns în UPU, unul dintre ei fiind în stare mai gravă, respectiv fiind intubat. Un altul are un traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal şi la umărul drept”, a precizat joi seară prof.dr. Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi.