Accident la metroul din Roma. Două trenuri s-au ciocnit. Cel puţin 12 persoane sunt rănite

Două trenuri au intrat în coliziune, vineri, la metroul din Roma, într-o staţie din sudul capitalei italiene. Accidentul s-a soldat cu cel puţin 12 răniţi, între care doi sunt la spital, cu fracturi severe, potrivit informaţiilor  comunicate de către autorităţile italiene.  

05 iun. 2015, 10:38
Accident la metroul din Roma. Două trenuri s-au ciocnit. Cel puţin 12 persoane sunt rănite

Coliziunea dintre cele două garnituri de metrou s-a produs  în zona staţiei Eur Palasport, pe linia B de circulaţie a trenurilor. La locul accidentului au sosit echipele de salvare, pentru a-i evacua pe călători în siguranţă şi pentru a identifica răniţii care au nevoie de îngrijiri medicale, precum şi echipe de pompieri.

Potrivit primelor informaţii, există cel puţin zece răniţi mai serios, între care doi sunt în stare gravă. Ceilalţi răniţi au fost transportaţi la spital cu probleme minore, potrivit surselor citate de ANSA.

În momentul coliziunii dintre cele două garnituri de metrou, pasagerii au fost trântiţi la podea prin forţa impactului, oamenii rănindu-se. Lumina în interiorul vagoanelor s-a stins automat, iar mulţi dintre călători s-au speriat, s-au pierdut echilibrul şi au căzut unii peste alţii. S-au orientat în spaţiu abia când şi-au deschis telefoanele mobile, ale căror ecrane iluminau perimetrul în care se găseau, a povestit unul dintre pasageri, citat de agenţia italiană de presă ANSA.

Citeşte şi Scene de GROAZĂ la metrou, în Bucureşti. Un bărbat a fost ÎNJUNGHIAT MORTAL în staţia Eroii Revoluţiei

Şeful Transporturilor din Roma, Guido Improta, a declarat că 12 persoane au fost rănite, între care două grav, suferind fracturi severe ale oaselor.

Improta a mai spus că ambele trenuri mergeau în aceeaşi direcţie şi nu aveau viteză mare, dar se pare că trenul din spate ar fi provocat coliziunea, deoarece „conductorul nu ar fi respectat semnalele  şi indicatoarele de circulaţie”.

Roma are două linii de metrou. Accidentul de vineri s-a produs pe cea de-a doua linie, „B”, în staţia Palasport, în EUR – o zonă rezidenţială mare şi modernă.