Accident MORTAL în Cluj. Şoferul unei maşini şi-a pierdut viaţa după ce un TIR a intrat în el

Un groaznic accident rutier a avut loc, luni, în jurul orei 17.00, în apropiere de localitatea clujeană Topa Mică. Un bărbat în vârstă 51 de ani, din Sibiu, a murit pe loc, după ce un TIR a pătruns pe contrasens și a izbit autoturismul în care se afla.

27 sept. 2016, 06:12
Accident MORTAL în Cluj. Şoferul unei maşini şi-a pierdut viaţa după ce un TIR a intrat în el

UPDATE: Bărbatul de 51 de ani, decedat în cumplitul accident, se numește Zaharie Poloşan. El a fost director la Exploatarea Teritorială Mediaș, în cadrul Transgaz Mediaș, iar acum era inginer la aceeași companie.

Zaharie Poloșan se afla în timpul serviciului când și-a pierdut viața în accidentul rutier. El era în delegație, dar cu mașina personală. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, care cercetează cazul, pe partea de protecție a muncii, bărbatul se deplasa pe ruta Zalău – Mediaș.

„ITM Sibiu a primit comunicarea evenimentului rutier, petrecut în data de 26.09.2016, în jurul orei 17.00, în urma căruia un angajat al Transgaz Mediaș și-a pierdut viața într-un accident rutier. Victima se deplasa pe ruta Zalău – Mediaș, în interes de serviciu. Inspectorii de muncă din cadrul ITM Sibiu vor efectua verificări în vederea încadrării/neîncadrării evenimentului ca accident de muncă”, a declarat Ana Raluca Gancea, purtătorul de cuvânt al ITM Sibiu.

Şoferul unei maşini şi-a pierdut viaţa după ce un TIR a intrat în el

Polițiștii spun că autotrenul a pătruns pe contrasens din cauză că un cauciuc a explodat. Mastodontul de 40 de tone nu a mai putut fi controlat. TIR-ul a lovit autoturismul în care se afla sibianul, iar mai apoi a ieșit, pe jumătate, în afara părții carosabile, ziarulclujean.ro.

Bărbatul de 51 de ani a murit pe loc, spun medicii. Cadavrul acestuia a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca, pentru efectuarea necropsiei.

Potrivit martorilor accidentului, la doar câteva minute după impactul violent, soția bărbatului decedat l-a sunat pe acesta pe telefonul mobil. Ea a aflat teribila veste a morții soțului său de la martori.

Șoferul autotrenului, un bărbat din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, a fost dus de polițiști la audieri. El se află în stare de șoc și nu înțelege ce s-a întâmplat.

„Conform primelor informații, un autotren care circula pe DN1 F – E81, înspre Sălaj, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat de 51 de ani, din Sibiu, care a decedat în urma impactului. Din primele verificări rezultă că pătrunderea pe contrasens ar fi avut loc în urma unei explozii de cauciuc. În cauză se continuă cercetările”, a declarat Carmen Jucan, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

Citeşte şi Accident mortal în Suceava. O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite