Accident mortal la Buzău, scurgeri de gaz la un tren în Constanţa, carambol cu trei maşini la Cluj

Sfârşitul de săptămână aduce mai mereu evenimente rutiere tragice. Vinerea a început cum nu se poate mai prost, fiind înregistrate mai multe accidente grave.

03 nov. 2023, 23:28
Accident mortal la Buzău, scurgeri de gaz la un tren în Constanţa, carambol cu trei maşini la Cluj

Accident MORTAL pe DN 2, în județul Buzău. Un bărbat de 42 de ani, din Vrancea, a murit vineri seară, într-un accident rutier produs pe DN 2 după ce autoturismul condus de el a lovit frontal un TIR. La locul accidentului au intervenit echipaje din Buzău şi Ialomiţa.

„În zona localităţii Căldăruşeanca, judeţul Buzău, s-a produs o coliziune frontală între un autoturism şi un TIR”, a anunţat Centrul Infotrafic.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău au precizat că, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Buzău către Bucureşti, un şofer în vârstă 42 de ani, din Vrancea, a intrat în coliziune cu un autocamion condus pe direcţia Bucureşti către Buzău, la volanul căruia se afla un conducător auto de 45 de ani, de asemenea din Vrancea. Camionul transporta deşeuri de carton.

Un cunoscut influencer a murit în accident. Adrian avea 24 de ani. Ce postase cu doar câteva ore înainte de tragedie
Şoferul TIR-ului a fost găsit conştient şi cooperant

„Accidentul s-a soldat cu decesul şoferului de 42 de ani. În cauză se va întocmi dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a mai transmis IPJ Buzău.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Ialomiţa au precizat că şoferul TIR-ului, conştient, cooperant a fost evaluat de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestuia la spital.

 Constanţa: Scurgeri de gaz din ultimul vagon al unui tren care transportă gaz lichefiat, propan, benzină şi motorină 

ISU Constanţa intervine, vineri seară, după ce au fost semnalate scurgeri de gaz dintr-un vagon al unui tren încarcat cu gaz lichefiat, propan, benzină şi motorină, în Gara Saligny. Garnitura are 38 de vagoane. Centrul Infotrafic a precizat că traficul feroviar pe Magistrala 800, dar şi traficul rutier pe DN 22 C sunt oprite. CFR Infrastructură transmite că mai multe trenuri de călători sunt afectate.

”La ora 22.05 a fost remediată defecţiunea, urmează să fie repusă linia în tensiune şi să fie reluată circulaţia feroviară”, au transmis reprezentanţii CFR Infrastructură. Pompierii au precizat că, în urma măsurătorilor realizate de echipajul CBRN, s-au înregistrat valori normale. Trenul respectiv are 38 de vagoane.

“Este vorba despre un tren (GFR) cu 38 vagoane dintre care patru încărcate cu propan, unul cu GPL şi restul cu motorină şi benzină. În prezent, alimentarea cu electricitate pe liniile de tren a fost oprită şi, de asemenea, este oprit traficul feroviar, dar şi cel rutier pe DN22 C, între Cernavodă şi Medgidia. În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-au înregistrat valori normale”, au explicat pompierii.

De asemenea, CFR Infrastructură a adăugat că echipa de intervenţie de la Cap Midia a ajuns în staţie la ora 21.35 şi lucrează pentru remedierea defecţiunii.

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide începând de luni! CNAIR a făcut anunțul
Reprezentanţii CFR Infrastructură au precizat că trenul respectiv plecase din direcţia Cap Midia către Mogoşoaia. Mai multe trenuri de persoane sunt afectate de oprirea traficului feroviar.

“La ora 20.01, în staţia Saligny a fost depistată o scurgere de la unul din vagoanele ce formează o garnitura aparţinând GFR, încărcată cu  GPL, care a plecat de la Cap Midia cu destinaţia Mogoşoaia. Linia a fost scoasă de sub tensiune şi se aşteaptă echipa de intervenţie”, a transmis CFR Infrastructură.

Potrivit sursei citate, până la ora transmiterii aceste ştiri sunt afectate următoarele trenuri:

IR 1887 Bucureşti Nord – Constanţa, oprit în Cernavodă,
IR 1884 Constanţa- Bucureşti Nord oprit în Mircea Vodă,
R 8034 Constanţa – Feteşti oprit în Medgidia
IR 1862 Constanţa- Buzău, oprit în Medgidia

UPDATE: ”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Magistrala 800, localitatea Saligny, judeţul Constanţa, în gara Saligny Est, un tren format dintr-o locomotivă şi mai multe vagoane, ce transportă gaz butan, prezintă scurgeri pe la o vană de alimentare a ultimului vagon”, a transmis Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, atât circulaţia feroviară, cât şi cea rutieră de pe DN 22C, au fost oprite până la remedierea problemei de către echipaje de specialitate solicitate la faţa locului.

Două femei rănite, într-un accident rutier în Cluj-Napoca / În eveniment au fost implicate trei maşini

Două femei de peste 40 de ani au fost rănite, vineri seară, într-un accident rutier în Cluj-Napoca. În eveniment au fost implicate trei maşini. ISU Cluj a intervenit, vineri seară, la un accident rutier petrecut pe CaleaTurzii din Cluj-Napoca.

”În accident au fost implicate trei autoturisme, însă, din fericire, nu au existat persoane încarcerate”, a transmis sursa citată. Potrivit pompierilor, la spital au fost transportate două femei, una de aproximativ 45 de ani şi una de apriximativ 40 de ani, ambele conştiente şi cooperante.